sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mocca-juustokakku part 2.

Sen verran epäonnistuneen onnistunut juustokakku oli, että pyydettiin tekemään uusi. Tätä parempaa versiota tarjoillaan huomenna ystävien tapaamisessa.

Tein 1,5 kertaisena alkuperäisellä ohjeella, tosin käytin vieläkin Double Espressoa. Nyt en lisännyt taikinaan kaakaota. Käytin taikinaan mascarbonen, tuorejuuston ja kerman, jotta tuli isompi.

Kuvaksi googlasin vain "abstract tree" ja tämä tuntui tähän tarkoitukseen sopivalta. Jos aika ei olisi loppunut kesken, olisin vielä reunoille jotain laittanut...Toivotaan että tästä tuli yhtä maukas kun ensimmäisellä kerralla!

lauantai 26. marraskuuta 2011

Mocca-juustokakku

Reseptin huomasin Vaaleanpunaisen nomparellin blogista. Reseptiä tuli vähän modailtua ja "ryssittyäkin" osa kun piti tehdä montaa asiaa kerralla...Täytteeseen lorahti 1/3 liikaa moccaa, joten piti vähän paikkailla virhettä extra liivatteella, tomusokerilla ja kaakaojauholla...


Pohja:
200g digestive keksiä
100g margariinia
1,5 rkl tummaa kaakaojauhoa

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl frezza moccaa
(itse käytin starbucksin double espressoa)
n 7-10 domino-keksiä
n 1-2 rkl kaakaojauhoa
n 1-2 rkl tomusokeria
1 liivate lisää

Leikkaa noin 20-22 irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit muruksi ja sekoita joukkoon margariini ja kaakaojauho. Painele massa vuoan pohjalle ja reunoille.  Laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet likoamaan veteeen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkatessa joukkoon tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta mocca ja laita joukkoon liivatteet. Valuta norona massan sekaan. Kaada osa massasta vuokaan, ripottele dominon palasia joukkoon ja laita loput massasta joukkoon. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 4-6h.

Mun versiossa, meni 2,2 dl double espressoa ja koko kakkumassa oli litkua...kaakaojauho, tomosokeri ja extra liivate kuitenkin pelastivat tilanteen! Kakku oli ihan nätisti hyytynyt. Unohdin myös dominotkin aluksi ja jouduin ne murustaa ja kaataa vaan massaan, eli pinnasta ei tullut niin nättiä.


Suklaaperhonen:
noin 200g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja kaada se pursotuspussiin. Käytä pientä 1-2mm kirjoitustyllaa tai leikkaa pussiin minimini reikä. Anna suklaan vähän jähmettyä kupissa ennen pussiin kaatoa. Pursota valmiiksi piirretty kuvio leivinpaperin päälle. Laita pursotettu kuvio jääkaappiin jäähtymään muutamaksi minuutiksi. Kumoa kakun päälle. Muista että suklaa on herkkää, joten ei kannata tehdä hirveen ohuita yksityiskohtia.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Sokerihiiren kotoa saapui arpajaisvoitto!

Osallistuin syksyn alussa syysarvontaan Sokerihiiren blogissa. Unohdinkin aivan tämän homman jo. Oli melkoinen yllätys kun postipaketti-ilmoitus saapui. Mietin kovasti, että mitä mä olen nyt tilannut...no näimmä vain onnetar oli kerrankin minun puolella ja sain arpajaisvoiton!

Kuva on vähän punasävyinen, kun heti piti töissä kuvata.Omenpohjainen pakettihan sieltä tuli! Kaikki menee vielä varmasti käyttöön. Ihanasti ajateltu! Noi nomparellit on aivan mahtavia, mihinhän vaan voisin ne laittaa...

tiistai 22. marraskuuta 2011

Sitruunapiiras

Tämä ei aivan putkeen mennyt, mutta maku on ihan hyvä. Tein liian isoon vuokaan, kun ajattelin että teen isomman. En sitten kumminkaan täytettä sen suuremmin suurentanut, niin eihän siitä mitään tullut. Jalostettuna ensikerralla tästä tulee hyvä. Muutenkin koko reseptijuttu oli semmoinen show...kirjoitin jostain blogista reseptin ylös, mutta tehdessä huomasin että pakko tästä on jotain aineita puuttua. Taisin jotain unohtaa kirjoittaa...Samoin piti mukaan laittaa rahka, kun oli päivämäärä  lähenemässä. En sitten tiennyt pitäisikö piirakka käyttää vielä uunissa vai ei, kun ohjeen mukaan kiisseliä ei tarvii sen suuremmin uuniin enää laittaa.


Pohja (22-24cm vuokaan)
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
(jauhoja lisäksi)
Lisäsin itse jauhoja noin 0,5 dl kun tuntui ettei 
tää höttönen voimössö mikään pohja oo...

Täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan mehu ja kuori
25g voita
1 prk vaniljarahkaa
(tai jotain muuta, tai sitten ei ollenkaan...)
( mun sitruunat oli homeessa 
osittain joten laitoin esanssin ja vähän mehua.)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa se hyvin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne tasaiseksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle, tai piirakkavuokaan.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kattilassa vesi, sokerit, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu. Kiehauta kiisseli sakeaksi. Lisää sitruunakuoriraaste ja voi. Sekoita rahka joukkoon ja tasoita täyte pohjan päälle.

Laitoin piirakan 10 minuutiksi uuniin, en tosin tiedä onko edes tarve laittaa, ajattelin vain, että se hyytyisi paremmin ja pysyisi vuoassa...

Vatkaa valkuaisista ja ripauksesta sokeria marenki ja kuorruta piirakkaa haluamalla tavalla. Käytä piirakka uunissa niin, että marenki vähän ruskettuu.

Reseptissä pääsin hyödyntämään SLY paketin sisältöä! Esanssi pelasti vähän sitruunan puutetta ja pannunalunen oli niin nätti että pääsi mukaan kuvaan :)

SLY 17 - Marraskuun paketti saapui!

Sly paketti saapui vihdoinkin! Oli se jo päivitty 17. päivä postissa, mutta meillä päin tuntuu tämä postin tulo olevan hidasta....

- Pistaasipähkinä suklaata! (Pelasti kyllä tämän päivän, ei mulla muuta!)
- Lidlistä makuaineita (Ostin näitä kanssa, mutta näitä kyllä menee :))
- Nomparelleja (Näitä en ostanutkaan! ostin niitä toisia! )
- Ihana liila pannualusta ja servettäjä! Juuri mun lempisävyn liila!
- Leivotaan kirja (Tämä minulla oli, mutta jos sinulla itellä ei sitä oo voin lähettää sen takaisin kierroksen lopuksi.)
- Ihana perhoskortti!

Seuraavaa kierrosta odotellen! Ajattelinkin, että voin tuosta kirjasta jonkun reseptin testata, jos saisin vaikka hyödynnettyä paketin sisältöä.

torstai 17. marraskuuta 2011

Bataattikakku jouluisin tunnelmin

Leivontafoorumilla  on kuukausittain vaihtuva haaste ja marraskuun haasteena oli hyödyntää bataattia.
Minun versioni bataatista oli kahvikakku. Kakku on hyvin jouluisen makuinen. Sopii erinomaisesti keventämään kinkun jälkeistä ahdistusta, kun siltikin pitää ahdata jotain napaan kahvinkin kanssa...


250 g bataattia
2,5 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
2 keltuaista
0,75 dl rypsiöljyä
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 pussi (80 g) hasselpähkinää
0,5 prk (200 ml) kookoskermaa
2 valkuaista

Päälle:
Valkosuklaata
(Kermaa)
Nomparelleja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta. Siirrä bataattisose jäähtymään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää pähkinä, kookoskerma ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan,. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.

Anna kakun maustua yö jääkaapissa. Sulata suklaata päälle ja tarvittaessa notkista sitä kermalla. Koristele nomparellein.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Siideri-kookosrisotto ja lohimedaljonki

Pitänee laitella vähän ruokajuttuja kun on ihka oma keittiö kaasuliedellä. Ruoan tekeminen on vielä nautinnolisempaa mitä on ollut ennen.

Risotto noin 4:lle
50 g voita
1 salottisipuli
3,5 dl risottoriisiä
2 dl siideriä
4 dl kookosmaitoa
n 2 dl kalalientä
sitruunaa ripaus
0,5 chilipalkoa
ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Lohi
Lohta syöjien mukaan
1-2 rkl öljyä
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä

Kuumenna voi kattilassa ja kuullota riisi ja sipulit. Älä anna sipulien palaa, vaan muuttua kuultaviksi. Kaada kattilaan siideri ja sekoita. Kun siideri on imeytynyt riiseihin lisää kookosmaitoa. Kun riisi on taas imeytynyt hetken aikaa lisää kalaliemi. Anna riisin kypsyä ja lisää tarvittaessa lientä, koska risoton pitää olla löysää. Kun riisi on lähes kypsää, laita joukkoon sitruunan kuorta, ruohosipulia, chiliä, pippurit ja suola.

Öljyä kalat ja laita suolaa päälle. Paista fileitä hetki pannulla, niin että jää vähän raa'aksi. Tarjoillessa fileet, laita päälle valkopippuria ja oliiviöljyä

Aivan sairaan hyvää! En malta odottaa huomiseen, kun risotto on vielä paremmin maustunut!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

KH: Banaani-suklaakakku

Ostin uuden Leivonta -kirjan ja tämä oli kirjan alkuosassa oleva ohje. Kirjassa on varmaan kymmenkunta testatattavaa reseptiä, mutta tämä olikin hyvä alku!

 Taustalla donitsimuffinsseja

115 g pehmeä voita
2 kypää banaania
85 g ruskeaa sokeria
2 munaa
220 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
1-2 rkl maitoa
100 g suklaarakeita

Voitele ja vuoraa 1,5 l:n vetoinen suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka. Kuori banaanit ja pane ne isoon kulhoon. Soseuta haarukalla.

Lisää voi, sokeri ja munat, ja sihvilöi sitten jauho, leivinjauhe ja kaakaojauho joukkoon. Vatkaa ainekset hyvin keskenään. Lisää sen evrran maitoa, että taikina pysyy koossa. Sekoita joukkoon suklaarae.

Lusikoi taikina voideltuun vuokaan ja paista 180-asteessa (kaasuhellalla 3-4) noin 50-60 minuuttia, tai kunnes kakku on kohonnut ja kypsä. Anna levätä vuoassa noin 5 minuuttia ja sen jälkeen viilentyä ritilällä. Tarjoile sulatetun voin kanssa.

KH: Donitsimuffinssit

Aamusella snookeria katsellessa lueskelin mitä uusia päivityksiä oli blogeihin tullut. Leipoi Leipoi blogissa oltiin tehty donitsimuffinsseja! Aivan mahtavan oloisia, pakkohan sitä oli testata kun vieraitakin oli tulossa!



Tein vähän pienemmällä ohjeella, tästä tuli 7 muffinssia. Tajusinkin juuri, että en sitten pienentänyt sooda/leivinjauhe määrää. Ihme kun maistuikin vähän hassulta osittain! Ohjeeseen ne nyt sitten pienensin, ettei muut seuraa perässä!

Taikina:
  • 80g voita
  • 100 g sokeria
  • 1 kananmunaa
  • 190g vehnäjauhoja
  • 1/4 rkl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl maitoa
Päälle:
  • 100g eli n. 1dl sokeria
  • 1 tl kanelia
Lammitä uuni 180 asteeseen. Kaasuhellalla kolmonen. Voitele muffinipellistä noin 7 syvennystä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen, hyvin välissä vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puolet jauhoseoksesta ja maidosta taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi loput jauhot ja maidot. Täytä muffinssipellin kolot taikinalla ja paista 15 - 20 minuuttia.

Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Dippaa muffinssit kanelisokeri seoksella. Voi myö voisulalla voidella ja sitten kierritellä. Itse lisäisin vielä hillosilmän sisälle, mutta minulla ei hilloa kotona ollut. Ensikerralla sitten!

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

KH: "Dallaspullat"

Laittelen ton KH lyhenteen, jos olen tehnyt kaasuhellalla leipomuksen. Vähän erilaiset lämmöt ja paistoajat! Ottakaa huomioon, jos teette normaalilla uunilla.

Todella, "Dallaspullia" unohdin rahkan pullista, ja tuli vähän köyhempiä versioita.



Pullataikina:
5,5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
1 1/2 rkl kardemummaa
200g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Aloita lisäämään jauhoja maitoon. Aluksi sekoittamisen voi tehdä puulastalla tai vispilällä. Noin 8 dl jälkeen on parempi sekoittaa taikinaa käsin. 11 dl:n kohdalla lisää sulatettu voi taikinaan. Lisää loput 4-5 dl jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 50 asteeseen. Kun uuni on kädenlämpöinen (ei mene kun muutama minuutti) sammuta lämpö ja laita taikina kohoamaan. Kohoaminen kestää noin 30-40 minuuttia. 
 
Dallaspullatäyte
100g voita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeainekset
1/2 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Lisää halutessa mantelirouhetta joukkoon. Itsehän tuon rahkan unohdin, mutta pullat olivat ihan maukkaita ilmankin!

Kaulin taikinan tasaiseksi, noin 1-1,5 cm paksuiseksi. Leikkasin sydänmuotilla pullia ja laitoin kohoamaan pyyhkeen alle. Hetken kuluttua painoin pullaan syvennyksen ja laitoin täytettä. Sudin munavoita pullaan ja vähän raesokeria koristeeksi.

Toisen osan pullista tein dallaspullamaisesti. Eli levitin tasaisesti täytettä, leikkasin soiroja ja kierritin rullalle. 

Kaasuhellalla ei saa pulliin suuremmin väriä, en uskaltanut alkaa kikkailemaan infrapunagrillivastuksella vielä. Ensi kerralla sitten.