sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Lukioiden apua kaivataan!

Kaippa täälläkin muutama lukija on, joten apuja kaivataan! Ajattelin, että ostaisin domainin blogilleni, mutta jotenkin Tekilasbakery.com, on hankalan oloinen. Keksikää minulle hyvä lempinimi blogille? Joku helppo osoite, joka muistuttaa blogini nimeä, mutta se olisi vielä helpompi muistaa ja lausua.

Parhaimmalle idealle kehittelen jonkun palkinnon! Jotain leivontajuttuja tai herkkuja!

Kommentoi tähän postaukseen elokuun 6. päivään asti! Parhain idea siis palkitaan, joten voit laittaa useammanki kommentin! 


lauantai 28. heinäkuuta 2012

Hopeanuoli täytekakku

1v-synttäreille tilailtiin kinkku voileipäkakkua ja hopeanuolen kuvalla olevaa täytekakkua. Hopeanuolta piirtelin muutamaan otteeseen ja tähän kuvaan olin suht tyytyväinen. Kuva meni vähän suttuiseksi, kun siirtelin sitä. Ei tällä kosteusmäärällä riitä viiden päivän kuivumisaika...

Pohja:
22 cm vuokaan 5 munan pohja

Täyte:
Vaniljamousse löytyy linkin takaa.
Tuoreita mansikoita

Eriste:
Sokerikreemi

Koristeet:
Hopeaa sokerimassaa noin 400g
Mustaa massaa tassun anturoihin noin 60 g
Valkoista sokerimassaa noin 40 g
 
Omat kommentit:
Piirtäminen ei ole mun parhaimpia puolia, joten tämäkin on leivinpaperin avulla jäljennetty kopiosta. Hopeinen sokerimassa oli niin tahmaista loppua kohden, joten kakun reuna jäi vähän epätasaiseksi. Huumorintajussa on pitämistä näissä helteissä...Peittelin pahimpia hopeanuolen naamasta tutuilla viilloilla. Reunoilla on myös vastaavia tassuja, mitä on kakun päälläkin.

Kinkkuvoileipäkakku

1-v synttäreille tilattiin täytekakkua ja voileipäkakku. Voileipäkakku yllätti koollansa niin, että en saanut sitä pakattua kakkulaatikkoon. Jouduin vaatehuoneesta etsiä viimeisen banaanilaatikonpuolikkaan, jonne voileipäkakun mahdutin!
 Huomaa alareunassa olevat kinkkuperhoset!
Lähikuvaa tomaattikukista

Pohja:
1250 g Isoa paahtoleipää
noin. 24 palasta.
Arvioisin noin. 15-18 hlö kakku

Täyte 1 (1 ja 3 väliin):
350 g kinkkua
80 g suolakurkkua
50 g kesäsipulia
200 g creme francea
200 g ruohosipulituorejuustoa
 200 g Kermaviili
suolaa
mustapippuria

Täyte 2 (2 väliin):
150 g paprikaa
250 g kurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme francea
60 g remoulade kastiketta
yrttimaustetta
mustapippuria

Kostutus:
4 dl laihaa kasvislientä

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
2 dl ruohosipulituorejuustoa

Koristeet:
Tomaattia
Kinkkua
Herneenversoja

Teko-ohjeita ei varmaankaan tarvitse kerrata! Sen verran simppeliä. Muista antaa kakun tekeytyä vuorokauden jääkaapissa! Koristele mieluusti syöntipäivänä.

Omat kommentit:
Koristelut menivät paremmin tässä voileipäkakussa, vaikka meinasi kiire tulla. Täytettä en päässyt suuremin maistelemaan vetäytyneenä, kun kakku oli niin siisti reunoista. Toivotaan kuitenkin että kaikki maut maistuvat!


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Mansikkahyytelökakku

Keskon K-ruokalehden heinäkuun numerossa oli ihanan oloinen mansikkakakku. Eniten kakussa viehätti se, että siinä oli kakkupohjaa päällä ja alla. Vain alle sentin paksuinen pohja alla ja yllä. Hyytelökakku näytti siis täytekakulta paksulla täytteellä :)


Tässä 20 cm vuokaan 
tiivistetty versio:
1 iso muna
0,75 dl sokeria
2,5 rkl kiehuvaa vettä
0,5 dl vehäjauhoja
2,5 rkl kaakaojauhoja
1,5 rkl perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Kostutus:
Mansikoista valunutta mehua
Sokeria

Täyte:
400 g mansikoita
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk maitorahkaa (250g)

Päälle:
Mansikkahilloa
Mansikoita
(hyytelösokeria, jos haluaa)

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka 20 cm. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kiehuva vesi joukkoon pienissä erissä. Sekoita jauhotuottee yhteensä ja sihvilöi ne joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Irrota pohja vuoasta hiukan jäähytneenä ja nosta jäähtymään ritilälle. Leikkaa pohja kahteen osaa jäähtyneenä. Laita toinen pohja takaisin irtopohjavuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. Kostuta pohja.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita rahka, mansikat ja sokeri. Liota liivatteet kuumaan veteen ja kaada se norona mansikka-rahkaseokseen. Nostele joukkoon kerma. Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Leikkaa mansikat viipaileiksi. Laita kakun päälle hilloa ja nosta päälle viipaloidut mansikat. Laita hyytelösokeriseos päälle, jos haluat.


keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Savulohi voileipäkakku

Empäs ole pitkään aikaan tehnyt voileipäkakkuja ja tällä viikolla onkin tiedossa vielä toinenkin voileipäkakkuprojekti. Tässä vähän infoa tästä ensimmäisestä!

8 hengen voileipäkakku
12 viipaletta isoa paahtoleipää

Kostutus:
2-3 dl laihaa kasvislientä

Täyte 1:
200 g savulohta perattuna
15 g kaprista
50 g kevätsipulia
200g ruohosipuli-tuorejuustoa
1 dl creme francea
tilliä
Valkopippuria

Täyte 2:
185 g Felix tuorekurkku salaattia
50 g remoulade kastiketta

Kuorrute:
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
1 dl creme francea

Koristeet:
Tilliä
Sitruunamelissaa
Sitruunaa
Tomaatti

Täytteiden teko:
Perkaa kala. Pilko kaprikset ja kevätsipuli hienoksi. Yhdistä kaikki. Lisää tarpeen mukaan enemmän creme francea jos täyte ei ole tarpeeksi notkeaa.

Yhdistä tuorekurkkusalaatti ja remoulade. Sekoita tasaiseksi.

Kokoaminen:
Leikkaa paahtoleivästä reunat pois. Halkaise neljä paahtoleipää keskeltä kahtia. Kostuta ensimmäinen neljän paahtoleivän kerros huolellisesti kasvisliemellä. Levitä kurkkusalaattikerros tasaisesti leipien päälle. Nostele seuraava kerros leipiä kerroksen päälle. Lado paahtoleivät niin, että saumat eivät mene päällekkäin. Hyödynnä puolitettuja paahtoleipiä. Kostuta huolellisesti. Laita savulohitäyte päälle ja nostele loput paahtoleivistä kanneksi. Kostuta. Kääri kakku kelmuun ja painele kakku tiiviiksi neliön muotoisen reunavuoan avulla. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään niin että sen päällä on paino. Anna vetäytyä vuorokauden verran.

Kun on koristeluiden aika, nosta kakku kaapista ja leikkaa reunat tasaiseksi tarpeen mukaan.

Kuorrute ja koristelut:
Sekoita tuorejuusto ja creme france yhteen. Levitä kuorrute päälle. Koristele halutunlaisesti!

Omat kommentit:
En päässyt valmista kakkua maistamaan, mutta reunapalasista pääsin maistamaan, että hyvältä maistui! Toivottavasti vielä maistuu tilaajallekkin. Arvioin, että kakusta saisi 8:n henkeä kivat palaset. Hirveämmin ei ole kokemusta, miten isoja palasia voileipäkakusta leikellään, mutta toivottavasti kaikille riittää!

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ristäiskakut tytölle - mansikkashakkiruutu kakut

Pienen tytön ristäisiin pyydettiin kahta kakkua. Ideointiin annettiin vapaat kädet, kunhan hempeys näkyy kakuissa.

Toinen kakku on sokerikakkupohjaa ja mansikkamoussea. Toinen sacherkakkupohjaa ja mansikkamoussea. Kummatkin kakut on shakkiruutuisia, toivottavasti saan vielä kuvan ruuduista :)



Pohja:
4 munan sokerikakkupohja
5 munan sacherkakkupohja

Kostutus:
Sokerimaito ja hedelmämehu

Täyte:
Mansikkamoussea

Eriste:
Sokerikreemeä

Koristeet:
Vaahtokarkkimassaa

torstai 19. heinäkuuta 2012

Tomaatti-mozzarella Foccacia

Bella Baien blogissa oli foccacia ohje, jota päätin testailla. Vei kyllä kielen mennessään sen verran mahtava leipä on! Ohje löytyy: Bella Baie: Foccacia

Foccacia leivän päällehän voi laittaa mitä vaan. Meidän versiossa on kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, mustapippuria ja basilikaa. 


tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ruusuvaasi-kakku mansikka-valkosuklaamousse täytteellä

Cakecentralia olen selannut viimeaikoina hurjasti ja tallentanut linkkejä talteen "muista nämä, kun mietit mitä teet" -kansioon. Tämän idean päätin ensimmäisenä toteuttaa!

Pohja:
15 cm vuoassa 2 munan kakkuja kahdesti.
Kerroksia tuli yhteensä viisi.

Täyte:
Valkosuklaamousse ja mansikat

Valkosuklaamousse:
3 dl kermaa
150 g valkosuklaata
200 g mascarponea
4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone notkeaksi ja sekoita suklaa joukkoon. Liota liivatteet tipassa nestettä ja kaada norona mascarpone-valkosuklaa täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto. 

Eriste:
Sokerikreemeä

Kostutus:
Hedelmämehu

Kuorrute:
Mustaa vaahtokarkkimassaa noin 150 g
Valkoista vaahtokarkkimassaa noin 150 g
Vihreää sokerimassaa 100 g
Pinkkiä sokerimassaa 200 g

Omat kommentit: 
Nyt tuli kyllä ehkä nätein kakku kaikista. Onhan monet nättejä monella tapaa, mutta tämä vain vangitsee katseen. Kuka tätä kehtaa huomenna maistella? Ruusuja tein ekan kerran. Rullaaminen on näppärä tapa, jos vähääkään ei ole sinut ruusujen tekemisen kanssa.
 Kakkuhan on tottakai maittava sisältä :)

SLY19 - viimeinen paketti!

Viimeinen SLY19 ringin paketti saapui jo perjantaina, mutta en kerennyt postiin. Nyt sitten pääsin tutkimaan paketin sisältöä! Harmi, että sokeripaketti oli osittain rikkoutunut :(

Paketista löytyi:
- BBQ chocolate paketti! Mahtava! Tätä testaillaan ihan pikinmiten!
- Jätskikauha. Ihanan vahvan oloinen, ne kaupan halvimmat tuntuvat hajoavan kerrasta...
- Suklaamoussea. Hyvä olla kaapissa hätävarana vaikka kakun täytteeksi!
- Sokeria, tätä tuntus kuluvan...
- Kahvia
- Kinuskia

Salaiseksi ystäväkseni paljastui Asta Kakkupuikot blogista! Kiitoksia sinulle!

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Ristiäiskakku pojalle tähtien ja tennareiden kanssa

Ensimmäinen ristäiskakkupyyntö tuli ja tälläinen saatiin aikaiseksi. Kakku menee pienelle Aleksi-pojalle. Pyyntönä oli tennarit, ja nistä olikin jo alunperin kuvia. Muutoin oli vapaat kädet toteutuksen suhteen. Tähdet nousivat heti ensimmäiseksi mieleen ja kokoamisvaiheessa sitten laitoin tähdet eri tähtikuvioiden mukaan. Orion, Otava, Leijona ja pieni karhu pohjantätineen on reunoilla. Toivottavasti tähdet ohjaavat pientä poikaa elämässä!


Pohja:
7 munan pohja 24 cm vuokaan (6 L munan olisi ollut enemmän kun tarpeeksi...)
laitoin 1/3 osan jauhoista perunajauhoina ja kakusta tuli vähän liian pumpulimainen, pitänee ensikerralla laittaa vähemmän.

Täyte:
Vanijamoussea ja tuoreita mansikoita

Kostutus ja kuorrute:
Hedelmämehua ihan vähäsen, laitoin hilloa mansikoiden alle joten uskoisin että se riittää kostutukseksi. Ennen kuorrutetta laitoin kakkuun sokerikreemin.

Koristeet:
Vaahtokarkkimassaa joka oli värjätty vaaleansiniseksi. Shampanja sokerimassaa ja tummempaa sinistä massaa tähtinä / koristeina.

Omat kommentit:
Ensimmäistä kertaa kokosin kakun päällysen kolmesta osasta. Kotona ahdistuneena miehelle kerroin, että tulee aikamoinen show saada näin ison kakun päälle kuorrutetta. Hän ehdotti minulle sen osissa tekemistä ja hetken mietittyäni tajusin, näinhän se pitää tehdä jos haluaa koristella reunan puristimilla! Jotenkin ajattelin, että se pitäisi laskostaa reunoihin ja sitten puristaa kasaan...

En saanut koko matkan pituista soiroa tehtyä, joten tein sen kadesta osasta niin sen takia on pienet epätasaisuudet kakussa. Sain ne suht hyvin tasoitettua, pitää keksiä tähän joku uusi tapa :) Päällys meni sitten kivasti ja veitsen avulla kavensin reunusta. Kuviot tein sydämenmuotoisella puristimella. Olipas mahtava "heräteostos" en edes ihan ymmärtänyt mihin sitä käyttäisin, onneksi löytyi kaapin perukoilta :)


lauantai 7. heinäkuuta 2012

Shakkiruutuinen vanilja-suklaakakku

Piti blogin 1-v synttäreiden kunniaksi tehdä uudelleen blogini haetuimman kakun eli shakkiruutuisen kakun! Nyt vuoden jälkeen voin paljastaa, että kakku oli aivan mauton, lensi kuvauksen jälkeen roskiin. Nyt kun sain pyynnön tehdä sellaisen ristiäisiin, oli pakko alkaa tuunaamaan kakkua maukkaammaksi. Keksin, että miksi en voi laittaa täytettä toiseksi "ruuduksi", miksi koko kakun pitäisi olla ruutuja vain kakkupohjasta tehtynä? Idea oli pakko testata käytännössä ja hommahan onnistuu! Haastetta toi "ah, niin ihana" -helle. Meinasi kakku sulaa syliin, ennenkun sain nätin kuvan :D

 Huomaatko, että hellettä ja ukkosta ilmassa? 
Hyvä kun päällys pysy kuvauksen ajan kasassa...
 Pohja:
6 munan sacherkakkupohja 22 cm vuokaan

Vaniljamousse:
4 liivatetta
5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
4 keltuaista
puolikas vaniljatanko

3 dl kermaa
2 prk vaniljarahkaa 
tai 2 prk vanilja tuorejuustoa

Laita liivaatteet likoamaan. Kiehauta maito, tärkkelys, sokeri, vaniljatanko ja keltuaiset kiisseliksi.  Jäähdytä vaniljakiisseli. Nouki jäähtyneestä kiisselistä vaniljatanko pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka/tuorejuusto ja kiisseli. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljaa.

Kostutus:
Maito
(Kostuta todella maltillisesti ja vain jos samana päivänä syödään. 
Jos syönti siirtyy vuorokaudella, älä kostuta ollenkaan, tai vain minimini määrän.
 Neliöt alkavat sulautua yhdeksi liiassa kosteudessa.)

Kuorrute:
Satin ice buttercreamia 

Koristeet:
Sokerimassaa

Omat kommentit:
Tarkoitus oli myös testata miten saan tehtyä maistuvaa vaniljamoussea. Olen testannut useammassa blogissa olevaa vaniljatäytettä, missä on vain 2 tl vaniljasokeria tuomassa vaniljan maun. Ei mennyt kaaliin, miten semmoista voi kutsua vaniljamousseksi. Piti se testata vielä käytännössä, että ei se maistu miltään. Nyt sitten jatkoin toista satsia vaniljarahkalla ja toista vaniljatuorejuustolla. Tuorejuusto vei pidemmän korren, sen avulla täytteestä tuli raikkaampi.


perjantai 6. heinäkuuta 2012

Tennarit tulevaan ristiäiskakkuun

Pyyntönä oli, että tulevaan ristiäiskakkuun saisi tennarit. Pionilaakson ohjeilla minäkin yritin ja kolmas tossu alkoi näyttämään oikeanlaiselta. Kuudensien kohdalla sain kaksi samanlaista! Hauskaa näpertelyä oli, mutta huumorintajussa oli vähän pitämistä kun täydellisyyttähän piti hakea...Ohjetta jouduin vähän tuunaamaan omaan makuun sopivaksi, mutta nyt tiedän miten toteutan ensi kerralla!

tiistai 3. heinäkuuta 2012

EM Helsinki 2012 - Kinuskikakku

Töissä paiskimme isossa porukassa EM-kisojen takia, joten nyt kun homma on ohi ja on vain pientä jälkipuintia niin ajattelin tuoda töihin kakun kaikkien iloksi. Taka-ajatuksenahan oli, että pääsen testaamaan tuleviin projekteihin vähän täytteitä...
Kakku syöntikelpoisena EM-logolla

Kakku ilman logoa kiva marmorointi tuli kinuskista, kun amatööri oli liikenteessä :> 
Ehkä ensikerralla tasaisempaa...

Pohja:
5 munan pohja 22 cm vuokaan

Vaniljatäyte:
3 liivatelehteä
3,5 dl maitoa
2,5 rkl maissitärkkelystä
2,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kattilaan maito, tärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Keitä seos kiisseliksi ja sulata liivatteet joukkoon. Jätä kiisseli jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljasokeri joukkoon yhdistä jäähtynyt kiisseli kermaan. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa, ennen kokoamista

Kinuski:
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Keitä kuohukermaa ja sokereita noin 15 minuuttia, että seos on 110-asteista. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Anna hetken jäähtyä.

Kostutus:
vaniljamaitoa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta vaniljamaidolla. Kaada kinuskia ohuelti kakkupohjan päälle. Laita täytteestä puolet kakkupohjan päälle ja tasoita. Laita toinen kakkupohja päälle. Kostuta, laita kinuskia ja loput täytteet kakkupohjaan. Muista myös kostuttaa kansi! 

Laita pienempi reunusvuoka kakun päälle. Kaada kinuski kakun päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Kuorruta kakku kermavaahdolla seuraavana päivänä. Kakun on hyvä lepää yö jääkaapissa, jotta maut tasaantuvat.

Omat kommentit: 
En aivan innostunut tuosta vaniljatäytteestä. Täytynee kokeilla viikonloppuna laittaa joukkoon rahkaa tai tuorejuustoa vaniljan maulla, jotta saisin maun vähän voimakkaammaksi. Herätyskello vähän päässä jo soikin, kun ohjeessa oli vain 2 tl vaniljasokeria. Laittelin sitä myös sen takia kostutukseen, eikä se tuonut toivottua tulosta. Muutenkin vaniljatäyte toimii ehkä parhaiten marjojen yms. hillon kanssa. Tulipahan silti testattua :)

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Bebe leivokset

Leivontafoorumin haasteena oli kesäkuussa tehdä jotain leivonnaisia muropohjaan. Nämä olivat minun tekeleeni :)
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaniljakreemitäyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Sokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
3 1/2 - 4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nomparellejä

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä. Voitele leivosvuoat. Minun 9 cm vuoillani tulisi noin 10-13 leivosta. Pyörittele taikinasta pallo ja painele se vuoan pohjalle. Paista pohjia 175 asteessa 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyest väriä. Paistoin itse pohjat niin, että laitoin painoksi herneitä. Nostin noin puolivälissä paistoa herneet pois, jotta pintakin kypsyisi. Jätä pohjat hetkeksi viilentymään vuokaan ja nosta ne sen jälkeen varovasti pois vuoasta. Hammastikku on oiva apu nostaa pohjat pois vuoasta.

Sekoita kattilassa keskenän sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna visipilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa ja se on saostunut. Jätä jäähtymään.

Vatkaa voi vaahdoks. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Täytä leivonnaiskupit kreemillä ja tasoita veitsellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Laita vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan oloista. Värjää kuorrute elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta leivoksien päälle ja koristele nomparelleillä.