maanantai 17. lokakuuta 2011

Kardemumma-pistaasipähkinä kakku

Tämän kakun reseptin löysin uudesta Leivotaan -lehdestä. Lehdessä oli paljon hyviä reseptejä ja tämä oli sitten ensimmäinen minkä testasin :)

Kakku
150 g suolaamattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
1/2 tl kardemumman sydämiä
150g suolatonta voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/4 dl luonnonjugurttia

Limetäyte:
1 1/4 dl sokeria
1 dl vettä
1 lime

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota 22cm vuoka. Murskaa kardemumman sydämet ja pistaasipähkinät palasiksi. Sekoita voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma-pistaasipähkinämuru murutaikinaksi. Sekoita joukkoon munat ja jugurtti. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia.

Sulata sokeri veteen paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita kokoajan. Kun sokeri on sulannut keitä seos kasaan. Itselläni meni noin 20 minuuttia. Raasta limen kuori ja purista mehu joukkoon. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Sihvilöi kuoren palaset pois ja anna sokeriliemen jäähtyä.

Tee coctail tikulla reikiä kakkuun ja kaada sokeriliemi kakun sisään.

Kardemumman sydämiä oli hankala löytää. Löysin Stockmannilta kokonaisia kardemummia ja kaivoin niiden sisältä sydämet käyttöön. Laitoin tähän aivan liian vähän, koska kardemumma ei maistu yhtään. Pistaasipähkinät ostin Punnitse&Säästä -kaupasta. 5 euroa meni 150g määrään.

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, nam :D Harmi, kun meilläpäin ei ole tuota Punnitse&Säästä-putiikkia. En ole lähikaupasta löytänyt suolaamattomia pistaaseja, kun ajattelin tehdä fudgea :D

    VastaaPoista
  2. Mielelläni niitä pistaaseja ostaisin. Laitatko viestiä sähköpostiini ebetys@luukku.com. En nyt hoksannut täältä sähköpostiasi ja osoitetta en viitsi kommentteihin laittaa :D

    VastaaPoista
  3. Reseptiä voisi varmaan kokeilla ihan tavallisilla pistaasipähkinöillä ja jauhetulla kardemummalla:)

    VastaaPoista