tiistai 22. marraskuuta 2011

Sitruunapiiras

Tämä ei aivan putkeen mennyt, mutta maku on ihan hyvä. Tein liian isoon vuokaan, kun ajattelin että teen isomman. En sitten kumminkaan täytettä sen suuremmin suurentanut, niin eihän siitä mitään tullut. Jalostettuna ensikerralla tästä tulee hyvä. Muutenkin koko reseptijuttu oli semmoinen show...kirjoitin jostain blogista reseptin ylös, mutta tehdessä huomasin että pakko tästä on jotain aineita puuttua. Taisin jotain unohtaa kirjoittaa...Samoin piti mukaan laittaa rahka, kun oli päivämäärä  lähenemässä. En sitten tiennyt pitäisikö piirakka käyttää vielä uunissa vai ei, kun ohjeen mukaan kiisseliä ei tarvii sen suuremmin uuniin enää laittaa.


Pohja (22-24cm vuokaan)
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
(jauhoja lisäksi)
Lisäsin itse jauhoja noin 0,5 dl kun tuntui ettei 
tää höttönen voimössö mikään pohja oo...

Täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan mehu ja kuori
25g voita
1 prk vaniljarahkaa
(tai jotain muuta, tai sitten ei ollenkaan...)
( mun sitruunat oli homeessa 
osittain joten laitoin esanssin ja vähän mehua.)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa se hyvin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne tasaiseksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle, tai piirakkavuokaan.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kattilassa vesi, sokerit, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu. Kiehauta kiisseli sakeaksi. Lisää sitruunakuoriraaste ja voi. Sekoita rahka joukkoon ja tasoita täyte pohjan päälle.

Laitoin piirakan 10 minuutiksi uuniin, en tosin tiedä onko edes tarve laittaa, ajattelin vain, että se hyytyisi paremmin ja pysyisi vuoassa...

Vatkaa valkuaisista ja ripauksesta sokeria marenki ja kuorruta piirakkaa haluamalla tavalla. Käytä piirakka uunissa niin, että marenki vähän ruskettuu.

Reseptissä pääsin hyödyntämään SLY paketin sisältöä! Esanssi pelasti vähän sitruunan puutetta ja pannunalunen oli niin nätti että pääsi mukaan kuvaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti