sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Omenamuru muffinssit

Vaaleanpunaisen nomparellin innoittamana testailin omenamuffinssi reseptiä mihin tulee päälle muruseosta. Mahtavan makuisia!

Tein ohjeen 1,5 kertaisena, eli annoksesta tuli 14 isoa ja 24 pientä muffinssia.
 Ihania vuokia! pysyy ryhdissään ja väreissään!
 "Shotti" mini muffinsseja

Taikina:
205 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Omenaseos:
3 omenaa
2 rkl fariini sokeria
2 tl kanelia

Muruseos:
150 g voita
1 dl sokeria
3 rkl jauhoja
3dl kaurahiutaleita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Sihtaa kuivat aineet yhteen. Kaada taikinaan kuivia aineita ja maitoa vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Jaa jokaiseen vuokaan taikinaa noin 2/3 osan verran.

Pilko omenat pieniksi palasiksi. Sekoita fariinisokerin ja kanelin kanssa yhteen. Painele omenia muffinssitakinaan.

Sekoita muruseoksen kaikki aineet yhteen. Voita kannattaa vähän lämmittää, jotta on helpompi sekoittaa. Ripottele muruseosta muffinssien päälle.

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Omat kommentit: Ihania muffinsseja! Maistuu hyvälle ja oli mukava tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti