perjantai 9. marraskuuta 2012

Pipari-omenatuorejuustokakkua

Isänpäiväksi työkaveri tilasi tuorejuustokakun. Sain vapaat kädet toteuttaa ja kierrätimpäs vähän "karmaa". Työkaveri raahasi minulle valehtelematta vähintään 10 kiloa omenia töihin ja keittelin siitä omenasosetta ja hilloja. No nyt on takaisinmaksun aika, ja tulee tuorejuustokakku omenahilloon :)

22 cm kakku
180 g pipareita
70 g voita

Murusta piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele vuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi alimmaisena. Paista noin 225 asteessa muutaman minuutin. Nosta jäähtymään.

Täyte:
2,5 dl omenahilloa (maustettu kanelilla)
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
4 liivatetta
0,5 dl omenamehua
sokeria
(kanelia)

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon omenahillo. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria tai kanelia. Kiehauta omenamehu ja kaada puristetut liivatteet siihen. Kaada norona tuorejuusto-omena seokseen. Nostele kerma joukkoon. Kaada vuokaan ja anna jäähtyä noin 4 tuntia.

Kiille:
2 dl omenamehua
3 liivatetta

Liota liivatteet. Kiehauta omenamehu ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet. Kaada lusikan avulla kakun päälle. Nosta takaisin hyytymään vähintään 2 tunniksi. Mieluusti aamuun asti.

Koristeet:
Ananaskirsikka
Piparit
Kanelitangot

Omat kommentit:
Kakulle oli suuret odotukset. Näin Fazerin leipomossa vähän vastaavan oloisen kakun missä oli kiilteessä jotain maustetta. Oletin, että se olisi ollut piparkakkumaustetta, mutta kun laitoin sen omenamehuun tajusin ettei se voi olla sitä. Sehän on ihan jauhetta ja se sakkaantu rumasti mehuun. Sen takia tein kirkkaan kiilteen, kun en keksinyt mitähän se voisi olla...Eli uusi yritys joku hetki!

PS: Muista kaataa kiille lusikan avulla, ettei käy kuvan mukaisesti...ole pieniä valkoisia pisteitä koko kiille täynnä! Huoh!


6 kommenttia:

  1. On niiin hyvännäköinen ja kuuloinen kakku! jamjam.. mulla on piparitaikina kaapissa, pitäs ehkä leipoo ne.. saa nähdä mitä tulee.. :P

    VastaaPoista
  2. Upean näköinen kakku! Hellapoliisilla taisi juuri olla samanoloinen resepti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on! Pitääkin mennä tutkimaan. Tämä idea on Fazerin juustokakusta jota maistelin stockalla. Siinä oli erilainen kiille, mitä en osanutkaan toteuttaa niin tein tämmösen oikastun version :)

      Poista
  3. Kiva idea tehdä vähän erillainen, vuoden aikaan sopiva tuorejuustokakku. Tälläistä voisi itsekkin kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku - ei varmaan ole muruakaan jäljellä :D
    Liialliset odotukset ovat usein onnistumisen esteenä !

    VastaaPoista
  5. Minä ihailen aina noita reunuksia -ja sitä kuinka tasaisia ne ovat...Itselläni pohja aina jotenkin hajoaa reunoilta niin, että alaosa jää jotenkin söheröksi -tosin kun teen niitä niin harvoin ettei tule rutiinia! Tuo pipari-omena on kyllä minun makuun...

    VastaaPoista