Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 ison kananmunan keltiaista
2 1/2 dl venäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
Marenki:
4 ison kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon yksitellen huoneenlämpöiset keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen hyvin rasva-sokeri vaahtoon. Yhdistä vehnä-, ja leivinjauhot ja sihtaa ne taikinaan. Levitä piirakkataikina vuokaan (ohjeessa 37 cm x 16 cm). Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho keskenään. Jos mustikat ovat tuoreita, perunajauhoja ei tarvitse niin paljoa. Levitä mustikat vuokaan taikinan päälle. Paista alimmalla uunitasolla 200-asteessa noin 15 minuuttia. Vaahdota valkuaiset ja lsiää sokeri vatkaamisen aikana muutamassa osassa vaahtoon. Laita marenki pursotuspussiin ja pursota kuvioita piirakan päälle. Laita vielä takaisin uuniin noin 8-10 minuutiksi.
Itse pidin piirakkaa uunissa noin 10 minuuttia ennen marengin laittamista. Piirakka oli jo reunoilta sen verran tumma, että olisi kokonaispaistoajassa mennyt mustaksi. Marenkia pidin noin 5 minuuttia 200-asteessa ja sen jälkeen nostin sen grillivastuksien alle muutamaksi hetkeksi, että marenki tuli nätimmän väriseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti