Sain reseptin SLY 16:sta elokuun paketista. Oletin alkujaan, että kakku tarvitsisi vaniljavaahtoa tms. reunalle, mutta maistettuani otan sanani takaisin! Ihanan mehevää ja maistuvaa! Käytin pienempää vuokaa mikä ohjeessa oli, koska en omista 22 cm vuokaa.
20 cm vuoan pohjalle:
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl mantelirouhetta
4 annanasrengasta
Voitele vuoka voilla. (Itse vedin vuokaspraylla ja jäi osittain kakku jumiin, joten suosittelen voitelemista.) Ripottele vuoan pohjalle fariinisokeri ja mantelirouhe. Asettele yhden ananaspurkin 4 rinkulaa pohjalle.
Taikina:
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasoleria
5 rkl ananasmehua (koko purkin mehut)
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna yksitellen ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kaada jauhoseosta vuorotellen ananasmehun kanssa voi-sokeri vaahtoon. kaada taikina vuokaan ananaksien päälle.
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Koristele oman maun mukaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti