Ensimmäinen pellillinen oli perhosen muotoisia omar-kinuskipalasia jossa oli taikinassa kaakaota. Toinen pelti oli sydämen muotoisia vaaleita omar-kinuskipalasia ja viimeinen pelti oli vahteranlehden muotoisia mokkapalasia.
Ideat kaikkiin resepteihin löysin Crazy-bakerin, Merjanja Pirkka-lehden avulla.
Tummat Omar-kinuskipalaset
150g voita sulatettuna
3 munaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 t vanilliinisokeria
3 munaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 t vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihvilöi tarvittaessa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, sulatettu voi ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutus:2 dl kermaa
250 g Omar-karkkeja
Kaada kattilaan kerma ja Omar-karkit. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla ja paloitelluilla Omar-karkeilla.
Itse suosittelen tekemään kuorrutusta aavistuksen enemmän. Laitoin 0,5 dl kermaa ja muutaman omarin enemmän.
Sama ohje kun yllä, mutta ilman kaakaojauhoa. Jos tuntuu jäävän liian löysäksi, lisää ripaus jauhoja.
Kuorrute:
Lisää kuorrutteeseen vähän tomusokeria, kun se on jäähtynyt. Katso oman tilanteen mukaan paljonko, jottei täyte aivan tervaksi muutu :)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g Pirkka meijerivoita tai leivintamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
2 dl maitoa tai kahvia
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Keitä vahvaa kahvia ja jätä jäähtymään. Itse tein maitokahvin, eli 1dl kahvia ja 1 dl maitoa, näin ei tule niin tujua mokkapalaa. Sihvilöi kuivat aineet erilliseen kulhoon. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maito-kahvi, rasva ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla ja kaada mokkapala-taikina pellille. Levitä tasaiseksi ja paista 200 asteessa 12 minuuttia. Jätä jäähtymään peltiin.
Kuorrutus:
5-7 rkl kahvia
noin 60 grammaa voita
2 tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
3rkl kaakaojauhoa
Keitä kahvia. Sulata rasva kahvin joukkoon. Sihtaa joukkoon kuivat aineet vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä valmis seos jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutulla tavalla :)
Kun koko pellillinen palasia on viilentynyt tarpeaksi. Ota haluamalla muotilla kuvioita. Muotti kannattaa olla korkea piparimuotti. Vähintään 2 cm reunaa. Muuten joutuu kaivamaan muotin piirakan sisältä. Jos kotoa löytyy iso viileätila on palaset hyvä laittaa sinne hetkeksi kohmettumaan. Viileämpänä niitä on helpompi koota tarjoiluastialle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti