torstai 11. elokuuta 2011

Tiikeripullia pähkinä-nougat täytteellä

Tiikeripulla idean löysin Namin Pajasta. Hetken googlailtua reseptin perään huomasin, että näitähän on monet tehnyt. Hassua etten ole törmännyt ennen tähän ideaan. Tätäkään reseptiä en onnistunut orjallisesti seuraamaan, joten innoistuin laittamaan väliin nougat-pähkinävoita. Oli ihan hauska lisä :) Muina ideoina oli dallaspulla-, korvapuusti tai marmeladi täyte. Unohdin itse taikinasta munan, mutta se ei makua haitannut ollenkaan!

Pullataikina:
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
200g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
Tummaan taikinaan kaakaojauhoa, noin 4-5 ruokalusikallista. Fiilispohjalta :)

Vaaleaan taikinaan kardemummaa 1-2 rkl.

Nougat-pähkinävoita tai jotain vastaavaa. Voi olla marmeladikin jos niistä tykkää enemmän.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi. Aloita lisäämällä noin 11 dl jauhoja. Ensin sekoitus puuhaarukalla ja lopuksi käsin. Kun taikina alkaa tuntumaan pullataikinalta ja on helposti siirrettävissä, jaa taikina kahteen osaan. Toiseen osaan laita kardemumma ja toiseen kaakaojauho. Lisää tarvittaessa vielä jauhojakin. Vaivaa taikina tasaiseksi. Erityten kaakaotaikina vaatii nyppimistä ja vaivaamista. Kuitenkaan aivan tasaiseksi taikinaa ei tarvitse saada. Kun se kohonneena kaulitaan, tasottuu väri vielä vähän.  Laita kummatkin taikinat kohoamaan vedottomaan paikkaan. Itsellä oli toinen uunissa, jota lämmitin muutaman minuutin ja toinen mikrossa.

Taikinat kohoavat noin  30-45 minuutissa. Kauli toinen taikinoista tasaiseksi levyksi. Levitä päälle nougat-pähkinälevitettä. Kauli toinen osa saman muotoiseksi ja laita ensimmäisen osan päälle. Kauli osia yhteen ja vähän tasaisemmaksi. Jos toinen taikinoista on pienempi, voit kääntää sen niin, että se on saman tasainen kun kaksinkertainen osa. Ei ole väliä vaikka muutamasta pullasta tulee näin vähän vaaleampi. Leikkaa taikinasta noin reilun sentin levysiä palasia. Venytä taikinaa vähäsen ja taita kaksinkerroin. Pyöritä taikina mutkalle ja taittele nätin muotoiseksi. Namipajan blogissa oli kuvaohje taittelusta, jos tuntuu sekavalta tämä sepustus.

Asettele valmiit kierrepullat levylle ja sivele munalla. Laita ripaus raesokereria koristeeksi. Paista 225 asteessa noin 10-20 minuuttia, riippuen pullien koosta. 


4 kommenttia:

  1. Kivan näkösiä, eipä ole tullut tehtyä. Ite jätän pullataikinasta aina munan pois, pysyy kuulemma pehmeänä pidempään (vaikkei meillä pulla koskaan kauaa säily :D ).
    Tuo nougatpähkinävoikin kuulostaa herkulta... :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Nougatpähkinä voi oli kyllä kiva kokeilu. Laitoin ehkä itse vähän liian nuukasti taikinan väliin.

    VastaaPoista
  3. Nää kuulostaa kivoilta.. pitääpä yrittää seuravaan kerran musitaa ku yritän väsätä pullia.

    VastaaPoista
  4. Nyt on itekin testattu, aivan loistavan makusia! kiitos innostuksesta!

    VastaaPoista