keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kuningatar- ja vadelmahilloa

Muutaman viikon pohtimista se vaati ja kauppojen marjanhintojen päivittelemisen, että sain lähdettyä itse etsimään marjoja. Mustikoita lähdin alunperin etsimään, mutta joku oli tyhjännyt lähimetsät marjan tarkasti tyhjäksi. Hetken turhautuneena (ja trumpetin soittoa kuunnellen...) vaihdoin toiseen paikkaan ja törmäsin mahtavaan vadelmapeltoon. Yli tunnin huhkimisen jäljiltä sain noin 2 litraa vadelmia ja puoli litraa mustikoita. Täytynee huomenna mennä takaisin hakemaan loput vatut, olettaen ettei kukaan keksi paikkaa tässä välissä...

Tein hillon pieniin purkkeihin, jotka on hyviä "annospurkkeja" täytekakkuun. Uskoisin, että tästä purkista riittää noin 20cm kakun kahteen kerrokseen. 

Muista desifioida purkit!
Desifioi purkit vähintään pesuaineella ja kuumalla vedellä. Nostin vielä varmuudenvaraksi purkit kiehuvaan veteen ja nostin 100 asteeseen uuniin kuivumaan.

Kuningatarhillo:
500 g mustikoita
500 g vadelmia
5 dl vettä
5 dl hillosokeria

Kaada vesi ja peratut marjat kattilaan. Laita kattila kiehumaan hiljaisella teholla, kun höyry nousee kaada joukkoon sokeri. Keitä hillalleen 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kerää vaahto pois ja anna jäähtyä kattilassa välillä sekoittaen noin 20-30 minuuttia, kunnes marjat on "laskeutuneet" eivätkä nouse enää sekoittaessa pintaan.

Kaada hillo purkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä hillo viileässä valolta suojatussa paikassa.

Vadelmahillo
1 kg vadelmia
500 g hillosokeria
1 dl vettä

Anna vadelmien mehustua kattilassa muutaman tunnin ajan. Kaada joukkoon vesi ja laita levy lämpenemään hiljaiselle tasolle. Kun höyry nousee lisää hillosokeri. Sekoita hillosokeri vadelmiin ja kiehuta vattuja 10 minuutin ajan pienellä lämmöllä. Sekoita välillä ja kerää vaahto pois. 10 minuutin jälkeen jätä hillo jäähtymään 30 minuutiksi kattilaan, välillä sekoittaen.

Kaada hillo purkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä hillo viileässä valolta suojatussa paikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti