sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ricottajuusto-kirsikkapiiras

Mummi pyysi keräämään kirsikoita ja pitihän niistä sitten jotain testailla tehdä. Kirsikka on ihanan makuista tuoreena, mutta säilöttynä ihan ällöttäviä. Vähän sainkin takapakkia tätä tehdessä, kun tuttu kirpeä säilyketuoksu tuli nenään kun kivet oli otettu pois! Noh, rohkeasti testaamaan...

Resepti oli kotoisin Maku-lehden nettisivuilta, mutta reseptissä oli yksi hassukin kohta. Kirsikat kun pilkottiin monitoimikoneella tuli kirsikkamassa ihan mehuksi. Jouduin siitä sihvilöimään pahimmat pois, ettei piirakka ihan vety. Laitoin myös maissitärkkelystä tupla määrän, joka sitten vei kirsikan makua pois piirakasta aika paljonkin. Piirakka ei oikeastaan maistu miltään. Uskoisin, että tässä piiraassa olisi parempi käyttää mascarponea kun ricottaa, tai jotain muuta maukkaampaa.

 Surullista, ettei kaasu-uunilla saa ruskeita reunoja piirakoihin :(

Pohja 24 cm vuokaan:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunajauhoja
125 g voita
2 munaa

Täyte:
300 g kirsikoita
2 rkl kirsikkaviiniä
1/2 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

400 g ricottajuustoa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Nypi pehmeä voi, jauhot, sokeri, suola, vaniljasokeri ja sitruunajauho muruksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Taputtele taikina palloksi ja laita kelmuun. Nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. Ota kirsikoista kivet pois ja pilko ne mahdollisimman pieneksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys, sokeri ja kirsikkaviini. Sekoita toiseen kuppiin ricottajuusto, munat ja sokerit.

Kaada kirsikkaseos vuoan pohjalle. Nostele ricottatäyte päälle. Paista piirakkaa 40 minuuttia uunnissa ja jäähdytä kokonaan ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti