perjantai 3. elokuuta 2012

Viileät vadelmaruudut

Kodin kuvalehden kannessa oli vadelmaleivokset jotka kiinnittivät huomion. Lehti tuli mukaan ostoskoriin muiden aineiden kanssa...


Pohja: (noin 20 leivonnaista 22x22 vuoka)
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa

Täyte:
6 dl pakastettuja vadelmia
2 1/2 dl sokeria
3 sitruunan kuori
1 1/2 - 2 dl sitruunaa
3 valmuaista
1 kokonainen muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa

Jos vadelmat on pakkasesta, ota ne sulamaan edellispäivänä jääkaappiin.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa noin 22x22 cm vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Voitele paperi.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, jauhot ja suola joukkoon. Älä vaivaa, sekoita vain ainekset sekaisin.

Painee taikina leivinpaperin päälle vuokaan jauhoitetuin sormin. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 20minuutia. Jäähdytä pohja.

Täytettä varten kaada vadelmat kulhon päälle asetettuun tiheäsilmäiseen sihvilään. Painele lusikalla vadelmia, jolloin siemenet jäävät siivilään ja mehu valuu kulhoon. Liskoi myös siivilän ulkopuolelle pohjaan jäävä paksu sose kulhoon.

Sekoita vadelmamehu, sokerit, sitruunamehu, sitruunan hienoksi jauhettu kuori sekä muut loput aineet yhteen tasaiseksi massaksi. (siis myös munat ja kumppanit...tässä vähän itse hämäännyin) Lisää jauhot vähitellen, ettei niistä muodostu paakkuja massaan.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä.

Pakasta jäähtynyttä leivonnaista vuoassaan vähintään 3-4 untia. (Tässä oikaisin ja laitoin vain jääkaappiin, ei mun pakkaseen mee tämmösiä vuokia...)

Leikkaa jäähtyneestä leivonnaisesta 3x3 cm ruutuja. Koristele halutunlaisesti.

Omat kommentit: Minun leivonnaisistani tuli liian kirpeitä. Loppumaku oli vain kirpeää sitruunaa. Silti näitä tuli syötyä jonkunverran, joku silti "koukutti". Ihanan värisiä nämä ainakin ovat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti