Karpimman tästä saa jättämällä sokerin pois ja korvaamalla sen makeutusaineella. Kupitkin voi myös vain voidella hyvin. Ei tarvitse sokeria. Mä vähän pelkäsin tumman suklaan makua, joten sen takia laitoin enemmän sokeria. Lopputulos oli hyvä ja appelsiinikin "leikkasi" tumman suklaan makua tasaisemmaksi.
2 Ikea-kupin kokoinen annos.
2 rkl kermaa
puolikkaan appelsiinin puristettu mehu ja raastettu kuori
125 g tummaa suklaata (vähintään 50%. Käytin itse Brumbergin suklaata)
2 keltuaista
2 valkuaista
sokeria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja sokeroi kohokasvuoat. Kiehauta mehu, kerma ja kuoret kattilassa. Laita jälkilämpöön sulamaan suklaa. Sekoita keltuaiset yksitellen sulanneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset ja ripaus sokeria marengiksi. Yhdistä aineet ja kääntele marenki suklaaseen varovasti. Täytä kohokaskupit ja siisti kupin reuna, jotta kohoaminen tapahtuu nätisti. Laita uuniin noin 20-25 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti