maanantai 5. syyskuuta 2011

Banaanikakku

 
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
12,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
5 kypsää banaania
150 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
100 g banaani jugurttia
2 munaa

Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka. Tomuta reunoille oman maun mukaan esimerkiksi kookoslastuja, korppujauhoja, jauhoja, manteleita tms. Soseuta banaanit toiseen kulhoon ja lisää banaanisurvokseen sulatettu voi, kermaviili sekä munat. Sekoita seos hyvin ja lisää siihen kevyesti sekoittaen kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.



Kakku kuuluisi päälystää suklaalla, mutta itse en sitä tehnyt koska koko homma oli jo sen verran makea. Suklaakastike reunalle voisi olla kiva lisä :) Kakku on kyllä sen verran kostea, ettei se omasta mielestäni tarvitse mitään!

1 kommentti:

  1. Syön joka aamu yhden pananin. Suuret puolitan. Olen tehnyt niin jo kymmenen, ei kun 20, ei vaan yli 30 vuotta !
    Nyt voisi vaihtaa tyyliä ja tehdä banaanikakkua :D

    http://nami-hiiri.com

    VastaaPoista