lauantai 28. tammikuuta 2012

Hyvää synttäriä minä!

Sain kunnian tehdä hääkakut helmikuussa oleviin häihin ja vähän testailin täytteitä. Mä en ymmärrä miten saisin suklaan nätiksi? Onko vinkkejä? Tutoriaalia? Youtube videota? Mä unohdin tässä kakussa veistää sen tasaiseksi, joten peitelin pahimpia hasselpähkinärouheella. Reseptiä laittelen sitten häiden jälkeen :) Tää kakku sitten on samalla minun 26-vuotis synttärikakku :)

8 kommenttia:

  1. Vielä viime hetkellä... Hyvää syntymäpäivää! =)
    t: sly

    ps. minulla on jossakin jemmassa aika hyvä suklaakuorrutteen ohje. yritän löytää sen, jospa siitä olisi apua. =)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Laita vain jos löytyy!

    VastaaPoista
  3. Paljon Onnea Synttäreiden johdosta!!

    VastaaPoista
  4. Onneksi olkoon! =)

    Tuolla on onnistunut:

    http://koklaa.com/blog/2793024/60-vuotiskakku-isalle/

    Suklaa voi olla kokonaan tummaa tai vaikka puolet maitosuklaata. Ei kannatta ehkä käyttää pelkkää maitosuklaata. Sekoittele lastalla varovaisesti, ettei joukkoon mene ilmakuplia. Kattilan voi laittaa vielä jälkilämmölle, jos tuntuu, ettei suklaa sula. Kuorrutteen voi antaa jäähtyä hetken ennen kaatamista.

    Tuo kakku taisi olla eka ganachekuorrutteinen kakku, eli jälki ei ole ihan täydellinen. Opettelua vielä minullakin. Jos löydät jonkin muun toimivan ohjeen, niin kerro. =)

    VastaaPoista
  5. Myöhästyneet synttäri onnittelut! :)
    t. Emo -SLY18

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista! Tämä oli kolmas ja nyt neljäs minkä tein on jo ihan erilainen! En vain vielä viitsi julkaista kuvaa, kun kakku on menossa asiakkaalle :) Aprikoteeraus taisi olla avainsana onneen, hyvä kun muistutit tuosta tasaisesti sekoittamisesta. Oon aika voimakkaasti sekoittanut, enkä ihan ymmärtänyt että sen takia siinä on kuplia...

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköinen kakku! Onnea myös syntymäpäivän johdosta :)

    VastaaPoista
  8. tosi myöhässä tulee, mutta oikein hyvää synttäriä! Minun suosikki kuorrute on sacherkakun kuorrute, se leviää tasaisesti ja on helppo valuttaa sileäksi reunoille vaikka ritilän päällä tai niin että kakun reunojen alla on leivinpaperisuikaleet, jottei alusta sotkeennu. hyvä tulee myös pecaanipähkinä- suklaakakun kuorrutuksesta, se on helppo levittää, ja viimesilauksen voi tehdä niin että lopun kuorrutteen voi sulattaa pehmeämmäksi ja valuttaa sitten peilipinnaksi kakun päälle. molemmat löytyy mun blogista "suklaiset jutut"- gategoriasta :)

    VastaaPoista