sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Suklaamuffinsseja appelsiini cremellä

Uudenvuoden kunniaksi tein muutaman muffinssin mummolan reissua varten. Kuviakin tuli vähän enemmän, oppisi vielä ostamaan nätimpiä astioita tai jotain erilaisempaa ympärille. Ohje on Cupcakes and muffins -kirjasta.

Taikina:
175 g voita
50 g tummaa suklaata
120 g tomusokeria
75 g jauhoja
15 g tummaa kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
6 kananmunan valkuaista
1 tl vanilja-aromia
110 g mantelijauhoa

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Voitele 12 reikäinen muffinipelti tai käytä muffinssivuokia. Sulata voi ja suklaa yhteen. Sihtaa tomusokeri, jauhot ja kaakao yhteen. Sekoita joukkoon mantelijauho ja suola. Sekoita valkuaisia vähäsen, että vaihtavat väriään valkoisemmaksi. Yhdistä kuiviin aineisiin ja laita välillä joukkoon suklaa-rasvaa ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokiin ja anna paistua noin 20 minuuttia. Jäähdytä vuoassa 5 minuuttia ja nosta sitten viilentymään ritilälle.

Creme:
75 g voita
150 g tomusokeria
25-30 ml appelsiinimehua

Sekoita ainekset yhteen ja vatkaa tasaiseksi cremeksi.

Muffinsseista pitäisi tulla mudcaken tapasia, mutta itsellä ne vähän "kärventyi" eli mutakakkumainen pehmeys oli vain haave. Maku oli uudenlainen, kun joukkoon tuli mantelijauhoja. Varmasti kokeilen uudemman kerran vähän pienemmällä paistoajalla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti