sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Pehmeä pähkinä-suklaa fudge

Joululahjoiksi tein suklaafudgea ja daimia. Tässä kuva ja ohje fudgeihin. Ohje on alunperin joulun aikana ilmestyneistä leivontalehdistä. Olisiko Joulu-lehti tai Leivotaan-lehti.


4 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
1/2 dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl casherpähkinöitä

Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu suklaa, voi ja siirappi kattilaan. Sekoita ja kuumenna kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta läpötilaa ja keitä noin 7 minuuttia. (saa olla super hella, että tämmönen keittoaika riittää. Kaasullakin meni 15 minuuttia.) Kun fudgen asteet on noin 110 asteessa, tee testi veden kanssa; kaada tippa fudgea kylmään veteen. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna valmiin seoksen jäähytä käden lämpöiseksi. Vatkaa massaa sähkövatkaimella vaaleammaksi. Lisää joukkoon valkosuklaa, jos haluat. Voitele vuoka jonka koko on 16x24 cm, tai suunnilleen sen kokoinen. Kaada seos vuokaan. Paahda kuivalla paistinpannulla rouhittuja pähkinöitä ja kaada ne fudgen päälle. Anna jäähtyä noin 4-6 tuntia ja leikkaa palasiksi. Fudge säilyy noin 2 viikkoa oman kokemuksen mukaan, toki suositeltavaa maistaa ennen tarjoiluun laitettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti