perjantai 13. tammikuuta 2012

Suklaakakku

Maailman mahtavimman ja maukkaimman suklaakakun metsästys on alkanut...Tää kuuleman mukaan oli hyvä, pitänee tänään itsekkin maistaa kun on mehevöitynyt jääkaapissa vuorokauden.

Taas perinteine, älä koristele iltaisin monen tunnin leipomisen jälkeen. Suklaakoristeet meni ihan mutkalle, ja jouduin toisen puolen tekemään uudestaan. Sekin sitten hajos osittain. kakku tuli kotikäyttöön, joten sallitaan pienet kauneusvirheet. Kotikäytössä olisi tosin ollut viihdyttävää, että kakku olisi edes ollut keskellä lautasta....eih, sen sitten sain ryssittyä ja suklaan kaatamisen jälkeen en uskaltanut enää alkaa siirtämään.

Taikina:
4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihvilöi jauhot, kaakaojauho ja leivinjauhe joukkoon. Sekoita varovasti sekaisin ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Käytin itse noin 20cm halkaisijaltaan olevaa sydänvuokaa. Munat näimmä oli vähän huonoja, koska pohjasta ei isompaa tullut.
Paista pohja kypsäksi. Noin 35 minuuttia 200 asteessa. Tarkista 30 minuutin jälkeen kypsyyttä muutamaan kertaan. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sen jälkeen ritilän päälle. Kun jäähtynyt, leikkaa se 2-3 palaseen riippuen pohjan paksuudesta.

Kostutus:
1 dl maitoa
1 rkl kaakaojauhoa

Kostutuksen määrä on vaihteleva, mutta noin 1 dl laitoin itse tämän kokoiseen pohjaan.

Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
0,75 dl kaakaojauhoa
0,5 dl hunajaa

Täyte riittää yhteen kerrokseen, jos kerroksia on enemmän tee sen mukaan isompi satsi.
Vatkaa kaikki aineet sähkövatkaimella cremeksi.

Levitä creme kakun väliin ja nosta kakun toinen palanen päälle. Tasota kakku ylijääneellä cremellä tasaiseksi reunoilta.

Kuorrutus:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Kiehauta kerma tai kuumenna se mikrossa. Kaada suklaat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutusta hetki kupissa. Voit testata kaataa täytettä lusikalla kakun päälle ja katsoa miten se käyttäytyy. Jos jähmettyy suht nopeasti voit kaataa loputkin. Kakkulautanen on hyvä vuorata leivinpaperin palasilla, että tarjoilulautasen saa puhtaaksi. Pöydälle on myös hyvä laittaa suoja, koska suklaata voi olla pitkälläkin....

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ja suunnittele koristelut. Itse koristelin suklaareunuksin. Sulatin suklaata ja tein sillä koristeita leivinpaperiin. Jäähdytin koristeita hetken jääkaapissa.Leikkasin oikean kokoisiksi ja painoin kakun reunaan.

9 kommenttia:

  1. Hienohan tosta tuli :) ja kuulosta hyvälle

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle todella mukavasta sly-kierroksesta, pakettisi olivat todella mahtavia, tämä oli ensimmäinen slykierrokseni ja sinun ansiostasi uskallan olla mukana jatkossakin! ja oli mukavaa, että juuri sinä paljastuit parikseni, sillä olen ollut jo pidemmän aikaa blogisi lukija :D mukavaa alkuvuotta sinne päin !

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että meni näin onnistuneesti :) Hauskaa vuoden jatkoa vain sinullekkin!

    VastaaPoista
  4. Leivontafoorumilla kyselit suklaakakusta. Jos haluat vielä suklaisemman niin laita täytteeseen kaakaojauheen tilalla sulaa suklaata. Siitä tulee mehevämpi täyte. Mutta tämäkin on ollu varmasti hyvää. :)

    VastaaPoista
  5. Oi jösses, kun on makoisan oloinen kakku! Ei tuu suklaan himoa ei... tai sitten tulee. =) Helmikuusta alkavaa sly kierrosta odotellen tutkailen blogiasi. ;)
    -sly-

    VastaaPoista
  6. Kiva kun ilmottauduit, niin voin aloittaa jo haikailun pakettien perään :)

    VastaaPoista
  7. Nätti blogi sinulla. =) Linkitänpä sinutkin. ;) Onkohan tuo täyte peräisin minun sivuilta? =D Käytän sitä tosi usein vadelmien kanssa. Passaa loistavasti. Jos kaakaojauheen tilalle laittaa suklaata, niin tulee kyl tosi makea. Mut varmasti monen makuun hyvä. ;)

    VastaaPoista
  8. Kakku oli alunperin ruokala.net sivuilta, sinut löysin seuraavalla viikolla :) Nyt testailen laittaa suklaakakun väliin kermaa, mascarbonea ja suklaata. Jos ei olisi niin tujua mitä suklaa ja kerma yhdessä on :)

    VastaaPoista