sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Rahkapullaa mansikoiden kanssa

Ei olisi äkkiseltään uskonut, että kaupasta sai 50 senttiä rasialta mansikoita. Pitihän niitä ottaa, vaikkei uskalla edes ajatella millä voimalla ja työllä ne on kasvatettu kaukana Suomesta...

Käytin taikinaan piirasvuokaa, noin 24cm irtopohjavuoka on myös hyvän kokoinen.

Pullataikina:
2 dl maitoa
pussi kuivahiivaa
1 muna
5,5 dl jauhoja
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl voita sulatettuna

Lämmitä maito ja lisää siihen hiiva, muna, kardemumma, suola ja sokeri. Sekoita aineet sekaisin ja lisää jauhoja vähän kerrallaan, laita lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi. Kohota taikina.

Täyte:
1 prk maustettua rahkaa
1 prk maitorahkaa
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljakreemiä
(tai maizenaa, perunajauhoja...)
1 tl vaniljasokeria

250g mansikoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa mansikat viipaleiksi.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kauli taikinasta osa vuoan pohjalle. Tee reunat lopusta taikinasta. Asettele mansikat pohjalle ja kaada rahka päälle. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa ennen leikkausta.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä! ja helpon kuuloinen pullaohje, kiitos. Tuija

    VastaaPoista