sunnuntai 5. elokuuta 2012

Passion-vaniljajuustokakku

Tämän kakun tein alunperin ensimmäisenä isompana tilauksena häihin. Kakkuidean sain muistaakseni pikku-murusia blogista. Vähän muunneltuna, kun resepti ei omaan tarpeeseen suoriltaan istunut.

Pohja 22 cm vuokaan:
  • 200 g kaurakeksejä
  • 90 g voita
Riko keksit palasiksi monitoimikoneessa tai kaulimen avulla. Sulata voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taputtele pohja irtopohjavuokaan, joka on vuorattu pohjalta ja reunalta leivinpaperilla.

Täyte:
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl kuohukermaa
  • 5 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan. Kiehata pilkottu vaniljatanko kuohukermassa. Jätä maustumaan 15 minuutiksi. Nostele pois vaniljatangon rippeet ja kiehauta uudelleen. Liota liivatteet joukkoon. Jätä jäähtymään.
  • 340 g tuorejuustoa
  • 100 g creme francea
  • 1 3/4 dl sokeria
Sekoita aineet keskenään ja valuta kerma-liivateseos nauhana joukkoon.
  • 2 dl kermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se tuorejuusto-seokseen. Tarkista maku ja lisää tarpeen tullen vanilja-aromia tai vaniljasokeria.

Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin yöksi vetäytymään.

Kiille:
  • 2,5 dl passion-mehua 
  • 3 liivatetta
  • tilkka vettä
Sulata passion-mehu ja laita liivatteet likoamaan. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivate passion-mehuun pienenä norona. Nimenomana norona, jos sen hulauttaa joukkoon löytyy se klönttinä pohjalta...

Kaada lusikan avulla kiille kakun päälle. Nosta takaisin jähmettymään jääkaappiin.

1 kommentti:

  1. Oi miten ihanan näköinen kakku! Tämän täytyy olla hyvää. :)

    VastaaPoista