Miten minä ideoin leipomiseni

Lähes jokaisella leipojalla on välillä ongelma, miten keksiä ideat. Helposti ideoita löytää blogeja ja kirjoja selaillessa. Itse myös niin teen, mutta turhauduin jos suoraan yritin kopioida blogista jonkun idean. En vaan saanut siitä lähes koskaan vastaavaa ja turhauduin. Eihän se ole toki tarkoitus kopioita tehdä, mutta silti se vain tuntui ikävältä ettei osannutkaan tehdä samanlaista.

Ongelman toi myöskin ajankäyttö. Kun hain valmiin idean jonku blogista, hain kaupasta kakku ja koristeluainekset. Tein monta tuntia putkeen ja työ jäi yleensä viimeistelmättä. Harmitti aina jälkeenpäin, että miksi tein kaiken kerralla kun tiedän, etten jaksa enää monen tunnin leipomisen jälkeen hifistellä pientä osaa nätiksi.

Muistikirjan avulla pystyn hahmottelemaan asioita aluksi, sen jälkeen tarkistaa mitä minulla on jo kotona, ostaa ainekset ja tehdä kakku ja koristeet eri päivinä.  Muistikirjasta on myös apua, kun yrittää muistella mitä kaikkia välineitä onkaan kotona jo valmiiksi. Olen listannut osan tarvikkeistani muistikirjaan.

Nyt vähän kasvaneena sain vihdoinkin kehiteltyä oman metodin, miten onnistun paremmin. Ostin vihon, ja puuvärit. Ideoin vihkoon kakun koristeita, kakun täytteitä ja aineita mitä käytän.
Kuvaa muistivihon suunnitelmista.

Nyt kun toteutin ensimmäisen idean, jonka alusta alkaen piirtelin itse, tuntuu tosi hyvälle. Vaikka en osannutkaan tehdä luonnossa kasvavan apilan näköisiä lehtiä, mutta tein ne silti oman suunnitelman pohjalta. Ei tullut enää niin suurta itsekritiikin määrää, mitä tuli muiden ideoiden lainaamisesta.