Kokoan tänne yleisimmiten käyttämäni pohjat, muistilistana itselleni ja mahdollisesti lukioille :)
*********************************************************************************
Sokerikakkupohja
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa niin hyvin, että pystyt piirtämään kuvion vaahdon päälle. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihvilöi ne muutamassa erässä vaahdon sekaan. Varo vatkaamasta täytettä enää tässä vaiheessa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa. Paistoaika uunin alatasolla on noin 40-45 minuuttia. Kakun kypsyyttä kannattaa testata coctail tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen sen leikkaamista.
*********************************************************************************
Täyteläinen suklaakakkupohja
Pohja: (20 cm vuokaan)
120 g tummaa suklaata
120 g voita
ripaus suolaa
42 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 keltuaista
5 valkuaista
182 g sokeria
120 g jauhoja
Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri, suola ja suklaa vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon, vatkaa jokaisen keltuaisen välillä hyvin. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, ei marengiksi asti. Yhdistä suklaa vaahto valkuaisvaahtoon nostellen. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi, vältä vatkaamista. Kaada taikina vuokaan, jonka reunoja on korotettu leivinpaperilla. Kaavi taikinaa keskeltä pois reunoille, niin että keskelle jää syvänne. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, riippuen uunista. Tarkasta kypsyyttä välillä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa sen jälkeen se ritilälle jäähtymään.
Suklaakakkupohja on hyvä antaa vetäytyä yö jääkaapissa, sitä on helpompi siten leikata.
*********************************************************************************
Maailman paras piirakkapohja
Pohja:
- 1 kananmuna
- 0,75 dl sokeria
- 2 dl jauhoja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl sulaa voita tai juoksevaa margariinia
- 100g kermaviiliä
Taputtele taikina vuoan pohjalle lusikan avulla.