1 dl Kuohukermaa
1/4 prk Mascarponea
1 rkl Sokeria
1/2 Liivate
1,5 rkl Dooley-likööriä
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta Dooleys ja lisää liivatelehti joukooon. Sekoita tasaiseksi. Valuta tasaisena nauhana liivate-dooleys seos kermaan. Sekoita tasaiseksi.
********************************************************************
Mangomousse
( 22cm kakun kahteen väliin)
1 tlk mangoa
5 dl kermaa
5 liivatetta
0,5 dl vettä
tomusokeria oman maun mukaan
vaniljasokeria oman maun mukaan
Laita liivatteet likoamaan. Soseuta mango. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja halutessa vaniljasokerilla. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois Liota liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivate hedelmäsoseeseen nauhana kokoajan sekoittaen. Kääntele mangosose kermaan ja laita mousse tekeytymään jääkaappiin. Mieluusti noin tunnin verran.
**********************************************************************
Mansikkamousse
(22cm kakun kahteen väliin)
400 g mansikoita
5 dl kermaa
5 liivatetta
0,5 dl vettä
tomusokeria oman maun mukaan
vaniljasokeria oman maun mukaan
Laita liivatteet likoamaan. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla ja halutessa vaniljasokerilla. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois Liota liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivate hedelmäsoseeseen nauhana kokoajan sekoittaen. Kääntele mansikkasose kermaan ja laita mousse tekeytymään jääkaappiin. Mieluusti noin tunnin verran.
Mansikka-rahkamousse
Mansikkarahkamousse
(24cm kakkuun kahteen väliin)
6 dl vispikermaa
400 g mansikkasosetta
2 prk Valion valkoista rahkaa
tomusokeria maun mukaan
4 liivatetta
tilkka vettä
Tuoreita mansikoita pilkottuna
Liota liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kupissa rahka ja mansikkasose sekaisin. Kaada liotetut ja puristetut liivatteet kattilaan pienen vesitilkan kanssa. Kuumenna kunnes liivatteet on nesteenä. Kaada nauhana mansikka-rahka seokseen. Nostele kerma mukaan ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.
*********************************************************************
Kinuskikreemi
Kuorrute riittää yli 12 isoon muffinssiin,
itselle riitti puolikas annos 10 muffinssiin.
60g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
6rkl maitoa/kermaa
220 g fariinisokeria
240 g siivilöityä tomusokeria
1/2 tl laadukasta vaniljauutetta
kuohukermaa tarpeen mukaan
Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paksupohjaiseen kattilaan kuumalle liedelle ja hämmennä, kunnes ainekset sekoittuvat. Kuumenna seos kiehuvaksi jatkuvasti hämmentäen, anna kiehua noin minuutti.
Ota kattila liedeltä ja hämmennä joukkoon puolet tomusokerista. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita lopuksi tomusokerin loput sekä vaniljauute ja hämmennä, kunnes seos sakenee haluttuun pisteeseen.
Muista sihvilöidä tomusokerit joukkoon! Muuten on klimppistä.
Käytä kuorrute välittömästi, pidin itse sitä levyllä pienessä lämmössä jotta sain sen paremmin muffinssien päälle.
**********************************************************************
Appelsiinimousse
(20 cm kakun kahteen väliin)
Appelsiinimousse:
Appelsiinimousse:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl appelsiinijugurttia
2 dl kermaa
appelsiinin kuorta
5 liivatetta
tomusokeria
appelsiinimehua
cointreauta
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa jugurtti ja tuorejuusto yhteen. Raasta appelsiininkuori joukkoon. Vatkaa erillisessä kupissa kerma vaahdoksi. Sulata liivatteet kattilassa pienessä tilkassa appelsiinimehua ja cointreauta. Kaada nauhana tuorejuuston sekaan. Nostele kermat appelsiini-tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla tai lisää tarvittaessa appelsiinin kuorta. Nosta jäähtymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
**********************************************************************
Vaniljamousse
(24 cm kakun kahteen väliin)
Vaniljamousse:
4 liivatetta
5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
4 keltuaista
puolikas vaniljatanko
3 dl kermaa
2 prk vaniljarahkaa
tai 2 prk vanilja tuorejuustoa
Laita liivaatteet likoamaan. Kiehauta maito, tärkkelys, sokeri,
vaniljatanko ja keltuaiset kiisseliksi. Jäähdytä vaniljakiisseli. Nouki
jäähtyneestä kiisselistä vaniljatanko pois. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä siihen rahka/tuorejuusto ja kiisseli. Tarkista maku, lisää
tarvittaessa sokeria tai vaniljaa.
*********************************************************************
*********************************************************************
Valkosuklaamousse
(20 cm kakun kahteen väliin)
Valkosuklaamousse:
3 dl kermaa
150 g valkosuklaata
200 g mascarponea
4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone notkeaksi ja sekoita suklaa joukkoon.
Liota liivatteet tipassa nestettä ja kaada norona
mascarpone-valkosuklaa täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto.
*********************************************************************
Fazerina-mousse
(24 cm kakun kahteen väliin)
Valkosuklaamousse:
4 dl kermaa
250 g Fazerina suklaata
200 g Appelsiini tuorejuustoa
2 liivatetta
4 cl Cointreau likööriä
Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita suklaa joukkoon.
Liota liivatteet kiehautetussa Cointreaussa ja kaada norona tuorejuusto-fazerina täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto.