maanantai 17. lokakuuta 2011

Persikkakakku

Tämä on tehty ananaskeikauskakun innoituksesta ja kun uusimmassa Leivotaan -lehdessä oli persikkakakku. Siinä vain oli tehty gluteeniton, johon en itse nyt lähtenyt.

20 cm vuoan pohjalle:
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl mantelirouhetta
purkki persikkaa

Voitele vuoka voilla ja jauhota reunat. Ripottele vuoan pohjalle fariinisokeri ja mantelirouhe. Asettele yhden persikkapurkin puolikkaat  pohjalle.

Taikina:
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasoleria
5 rkl persikkamehua

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna yksitellen ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kaada jauhoseosta vuorotellen ananasmehun kanssa voi-sokeri vaahtoon. kaada taikina vuokaan ananaksien päälle.

Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Tästä ei aivan keikauskakku tullut, kun unohdin kääntää kakun ennen palasen leikkaamista :D Noh, semmosta se on. Ei se makua ainakaan huonontanut. Myöskin pohja jäi aavistuksen raa'aksi, mutta kyse oli lähinnä minuutin parin lisäajasta uuniin. Se ei tässä tapauksessa edes haitannut. Toi vielä lisää mehevyyttä. Muutenkin oli hankala osua taikinakohtaan, kun persikat oli niin leveellään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti