Alkuperäiseen kaiketi käytetään mielummin kermaa koristeena, mutta tein itse marengin kun ohjeessa jää 4 valkuaista yli.
Pohja:
noin 180g digestiveä
noin 80g voita sulatettuna
Murusta keksit kaulimen avulla pieneksi silpuksi. Sekoita sulatettuun voihin ja kaada vuokaan.
Paista pohjaa uunissa alimmalla tasolla 150 asteessa noin 15 minuuttia.
Taikina:
4 keltuaista
4-5 limen mehua
1 rkl limen kuorta
1 prk kondensoitua maitoa
Sekoita täyte tasaiseksi massaksi. 1 rkl limen kuorta on noin 4 limen raastettu kuori.
Kaada täyte paistuneen pohjan päälle ja laita uuniin noin 20 minuutiksi. Heiluta vuokaa, jos massa on hyytynyt on se kypäs.
Marenki:
4 valkuaista
0,5 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeria vähän kerrallaan vaahtoon.
Tasota marenki piiraka päälle ja tee kuvioita. Paista sen aikaa uunissa, että se on nätin ruskea.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Vähän hailakkanakin maistui mahtavalle! En malta odottaa huomiseen, miltä se silloin maistuu!
Milloinhan sitä oppisi ottamaa kuvat muualla, kuin uunin päällä. Aina valottuu miten sattuu :) Noh, kokonaisuus jotenkin näkyy.
Heipähei! Voitit omena-arvonnassani! Onnea!
VastaaPoistalaittaisitko minulle sähköpostia niin saan osoitteesi paketin lähetystä varten :) T. laura Sokerihiiren koti- blogista
Näyttääpä hyvälle :)
VastaaPoistaNam mitä herkkua :-) Saispa ottaa tosta palan aamukahvin kanssa!
VastaaPoista