keskiviikko 9. marraskuuta 2011

KH: "Dallaspullat"

Laittelen ton KH lyhenteen, jos olen tehnyt kaasuhellalla leipomuksen. Vähän erilaiset lämmöt ja paistoajat! Ottakaa huomioon, jos teette normaalilla uunilla.

Todella, "Dallaspullia" unohdin rahkan pullista, ja tuli vähän köyhempiä versioita.



Pullataikina:
5,5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
1 1/2 rkl kardemummaa
200g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Aloita lisäämään jauhoja maitoon. Aluksi sekoittamisen voi tehdä puulastalla tai vispilällä. Noin 8 dl jälkeen on parempi sekoittaa taikinaa käsin. 11 dl:n kohdalla lisää sulatettu voi taikinaan. Lisää loput 4-5 dl jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 50 asteeseen. Kun uuni on kädenlämpöinen (ei mene kun muutama minuutti) sammuta lämpö ja laita taikina kohoamaan. Kohoaminen kestää noin 30-40 minuuttia. 
 
Dallaspullatäyte
100g voita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeainekset
1/2 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Lisää halutessa mantelirouhetta joukkoon. Itsehän tuon rahkan unohdin, mutta pullat olivat ihan maukkaita ilmankin!

Kaulin taikinan tasaiseksi, noin 1-1,5 cm paksuiseksi. Leikkasin sydänmuotilla pullia ja laitoin kohoamaan pyyhkeen alle. Hetken kuluttua painoin pullaan syvennyksen ja laitoin täytettä. Sudin munavoita pullaan ja vähän raesokeria koristeeksi.

Toisen osan pullista tein dallaspullamaisesti. Eli levitin tasaisesti täytettä, leikkasin soiroja ja kierritin rullalle. 

Kaasuhellalla ei saa pulliin suuremmin väriä, en uskaltanut alkaa kikkailemaan infrapunagrillivastuksella vielä. Ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti