sunnuntai 13. marraskuuta 2011

KH: Banaani-suklaakakku

Ostin uuden Leivonta -kirjan ja tämä oli kirjan alkuosassa oleva ohje. Kirjassa on varmaan kymmenkunta testatattavaa reseptiä, mutta tämä olikin hyvä alku!

 Taustalla donitsimuffinsseja

115 g pehmeä voita
2 kypää banaania
85 g ruskeaa sokeria
2 munaa
220 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
1-2 rkl maitoa
100 g suklaarakeita

Voitele ja vuoraa 1,5 l:n vetoinen suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka. Kuori banaanit ja pane ne isoon kulhoon. Soseuta haarukalla.

Lisää voi, sokeri ja munat, ja sihvilöi sitten jauho, leivinjauhe ja kaakaojauho joukkoon. Vatkaa ainekset hyvin keskenään. Lisää sen evrran maitoa, että taikina pysyy koossa. Sekoita joukkoon suklaarae.

Lusikoi taikina voideltuun vuokaan ja paista 180-asteessa (kaasuhellalla 3-4) noin 50-60 minuuttia, tai kunnes kakku on kohonnut ja kypsä. Anna levätä vuoassa noin 5 minuuttia ja sen jälkeen viilentyä ritilällä. Tarjoile sulatetun voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti