keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Siideri-kookosrisotto ja lohimedaljonki

Pitänee laitella vähän ruokajuttuja kun on ihka oma keittiö kaasuliedellä. Ruoan tekeminen on vielä nautinnolisempaa mitä on ollut ennen.

Risotto noin 4:lle
50 g voita
1 salottisipuli
3,5 dl risottoriisiä
2 dl siideriä
4 dl kookosmaitoa
n 2 dl kalalientä
sitruunaa ripaus
0,5 chilipalkoa
ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Lohi
Lohta syöjien mukaan
1-2 rkl öljyä
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä

Kuumenna voi kattilassa ja kuullota riisi ja sipulit. Älä anna sipulien palaa, vaan muuttua kuultaviksi. Kaada kattilaan siideri ja sekoita. Kun siideri on imeytynyt riiseihin lisää kookosmaitoa. Kun riisi on taas imeytynyt hetken aikaa lisää kalaliemi. Anna riisin kypsyä ja lisää tarvittaessa lientä, koska risoton pitää olla löysää. Kun riisi on lähes kypsää, laita joukkoon sitruunan kuorta, ruohosipulia, chiliä, pippurit ja suola.

Öljyä kalat ja laita suolaa päälle. Paista fileitä hetki pannulla, niin että jää vähän raa'aksi. Tarjoillessa fileet, laita päälle valkopippuria ja oliiviöljyä

Aivan sairaan hyvää! En malta odottaa huomiseen, kun risotto on vielä paremmin maustunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti