torstai 17. marraskuuta 2011

Bataattikakku jouluisin tunnelmin

Leivontafoorumilla  on kuukausittain vaihtuva haaste ja marraskuun haasteena oli hyödyntää bataattia.
Minun versioni bataatista oli kahvikakku. Kakku on hyvin jouluisen makuinen. Sopii erinomaisesti keventämään kinkun jälkeistä ahdistusta, kun siltikin pitää ahdata jotain napaan kahvinkin kanssa...


250 g bataattia
2,5 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
2 keltuaista
0,75 dl rypsiöljyä
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 pussi (80 g) hasselpähkinää
0,5 prk (200 ml) kookoskermaa
2 valkuaista

Päälle:
Valkosuklaata
(Kermaa)
Nomparelleja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta. Siirrä bataattisose jäähtymään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää pähkinä, kookoskerma ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan,. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.

Anna kakun maustua yö jääkaapissa. Sulata suklaata päälle ja tarvittaessa notkista sitä kermalla. Koristele nomparellein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti