lauantai 26. marraskuuta 2011

Mocca-juustokakku

Reseptin huomasin Vaaleanpunaisen nomparellin blogista. Reseptiä tuli vähän modailtua ja "ryssittyäkin" osa kun piti tehdä montaa asiaa kerralla...Täytteeseen lorahti 1/3 liikaa moccaa, joten piti vähän paikkailla virhettä extra liivatteella, tomusokerilla ja kaakaojauholla...


Pohja:
200g digestive keksiä
100g margariinia
1,5 rkl tummaa kaakaojauhoa

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl frezza moccaa
(itse käytin starbucksin double espressoa)
n 7-10 domino-keksiä
n 1-2 rkl kaakaojauhoa
n 1-2 rkl tomusokeria
1 liivate lisää

Leikkaa noin 20-22 irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit muruksi ja sekoita joukkoon margariini ja kaakaojauho. Painele massa vuoan pohjalle ja reunoille.  Laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet likoamaan veteeen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkatessa joukkoon tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta mocca ja laita joukkoon liivatteet. Valuta norona massan sekaan. Kaada osa massasta vuokaan, ripottele dominon palasia joukkoon ja laita loput massasta joukkoon. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 4-6h.

Mun versiossa, meni 2,2 dl double espressoa ja koko kakkumassa oli litkua...kaakaojauho, tomosokeri ja extra liivate kuitenkin pelastivat tilanteen! Kakku oli ihan nätisti hyytynyt. Unohdin myös dominotkin aluksi ja jouduin ne murustaa ja kaataa vaan massaan, eli pinnasta ei tullut niin nättiä.


Suklaaperhonen:
noin 200g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja kaada se pursotuspussiin. Käytä pientä 1-2mm kirjoitustyllaa tai leikkaa pussiin minimini reikä. Anna suklaan vähän jähmettyä kupissa ennen pussiin kaatoa. Pursota valmiiksi piirretty kuvio leivinpaperin päälle. Laita pursotettu kuvio jääkaappiin jäähtymään muutamaksi minuutiksi. Kumoa kakun päälle. Muista että suklaa on herkkää, joten ei kannata tehdä hirveen ohuita yksityiskohtia.

2 kommenttia:

  1. jam!!! näyttää niiin hyvältä, ja kuulosti niiin hyvältä! Toi perhonen on tosi nätti!

    VastaaPoista
  2. Hassun hyvin onnistui kyllä toi perhonen! Epäilin että se on 100 osassa kun otan sen kakun päälle.

    VastaaPoista