tiistai 28. kesäkuuta 2011

Dooleys-mansikka täytekakku

Tein kokeilumielessä pienellä 15 cm halkasijalla olevalla kakkuvuoalla kakun. Tarkoitus on tehdä useimminkin pieniä kakkuja. On kivempi testata makuja ja koristeita.

Kakun pohjan tein kahden munan sokerikakkupohjasta. Vuokaan mahtuisi kolmen munan pohjakin. Siinä tapauksessa pitäisi kakku halkaista kolmeen osaan.

Täytteeksi valitsin Baileys-täytteen, mutta Baileysin korvikkeena laitoin Dooleystä. Täytteen idean lainasin Kinuskikissan blogista. Kun levitin täytteen kakkuun, laitoin sinne vielä tuoreita mansikanpalasia. Toivat ihanan mansikanmaun täytteeseen, mutta eivät dominoineet Dooleyksen makua kokonaan. Dooleys tuntui äkkiseltään täytteessä paljon miedommalta kuin Baileys.

Kuva valmiista kakusta! Ai että on hankalaa saada sokerikuorrutus nätiksi alareunasta. Jos ensikerralla paremmin.

Perhoset koristelin värjätyllä sokerilla. Pieni ripaus hileväriä sokeriin, ja on värjättyä sokeria. Tein valmiilla sokerikuorrutteella viivat perhoseen, päälle sokeria ja rapistelin ylimääräiset pois. Annoin kuivata hetken ja tein samanlailla toisella värillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti