sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Dooleys juustokakku muro-suklaa pohjalla

Oli liian monta uutta reseptiä mitä piti testata, että tuli oikein valinnanvaikeus. Valitsin sitten tutun ja turvallisen kermaliköörikakun. Pohjan tein muroista ja suklaasta testimielellä. Reseptin lainasin koristeluineen pikku murusia blogista ja muropohja idean lainasin helmeilevää blogista.

Laita 22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi.

Pohja:
noin 170 g suklaata
noin 5 dl muroja

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon muroja. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin viilentymään.

Täyte:
400 g mascarbone juustoa
140 g tomusokeria
2 dl kermalikööriä 
(baileys, dooleys, helmi...)
1 vaniljatangon siemenet
4 liivatetta
2 dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarbone, tomusokeri, osa kermalikööristä ja vaniljatangon siemenet yhteen. Kiehauta osa kermalikööriä ja sulata liivatteet siihen. (lasten versiossa kiehauta kaikki kermaliköörit, jotta alkoholi poistuu) Kaada varovasti kermalikööri tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma ja nostele se tuorejuuston sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia, mieluusti yön yli.

Menin valitsemaan muroiksi jotain täysjyvä virityksiä, jotka olivat normaaleista muroista isompia. Hyvän makuisia, mutta hankala leikata nättejä palasia. Pienemmät murot olisivat olleet parempia. Milloinhan sitä oppisi panostamaan kuvien laatuun. Ainakin vähän vaihtelua valkoisen ja läpinäkyvän lautasen kanssa pitäisi saada...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti