Laita 22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi.
Pohja:
noin 170 g suklaata
noin 5 dl muroja
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon muroja. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin viilentymään.
Täyte:
400 g mascarbone juustoa
140 g tomusokeria
2 dl kermalikööriä
(baileys, dooleys, helmi...)
1 vaniljatangon siemenet
4 liivatetta
2 dl kermaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarbone, tomusokeri, osa kermalikööristä ja vaniljatangon siemenet yhteen. Kiehauta osa kermalikööriä ja sulata liivatteet siihen. (lasten versiossa kiehauta kaikki kermaliköörit, jotta alkoholi poistuu) Kaada varovasti kermalikööri tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma ja nostele se tuorejuuston sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia, mieluusti yön yli.
Menin valitsemaan muroiksi jotain täysjyvä virityksiä, jotka olivat normaaleista muroista isompia. Hyvän makuisia, mutta hankala leikata nättejä palasia. Pienemmät murot olisivat olleet parempia. Milloinhan sitä oppisi panostamaan kuvien laatuun. Ainakin vähän vaihtelua valkoisen ja läpinäkyvän lautasen kanssa pitäisi saada...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti