torstai 19. tammikuuta 2012

Suklaamoussetorttu & rapea suklaapiiras

Sulatin pakkasesta piirakkataikinaa ja sain tehtyä kuusi pientä piirakkaa. Tein kahta erilaista niin sai vähän maistella mikä olisi parempi. Kummatkin ohjeet on Suklaaunelmat kirjasta.

Esipaista piirakan pohjat uunissa. 160 astetta noin 15 minuuttia. Ota kolme piirakkaa pois noin 10 minuutin jälkeen.

Suklaamoussetorttu
Täyte mitoitettu 3 tartelet vuokaan (halkaisija 10 cm)
100 g tummaa sulaata
50 g maitosuklaata
2 munan keltuaista
2 valkuaista
0, 25 dl sokeria

Sulata suklaa ja anna hetken jäähytä. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatka valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri osissa. Sekoita kaikki keskenään mousseksi ja täytä piirakkavuoat. Laita jääkaappiin hetkeksi jäähtymään.

Rapea suklaapiirakka
Täyte mitoitettu kolmelle piirakkavuoalle (halkaisija 10 cm)
150 g tummaa suklaata
2 munan keltuaista
2 rkl tomusokeria
2 rkl kuohukermaa
2 rkl (likööriä/viskiä)

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita keltuaiset, tomusokeri ja mahdollinen likööri sekaisin. Kaada suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetuille piirakkavuoille ja paista uunissa 160 asteessa niin kauan kunnes täyte hyytyy. Hyytymiseen menee noin 10-15 minuuttia, sen pystyy hyvin katsomaan piirakan päältä. Jos on sähköuuni, peitä mouse osuus foliolla.

Piirakoista tuli hyviä! Suklaamousepiirakan pohjat jäivät vähän raa'aksi joten en saanut niitä irroitettua vuoista.

Ylä vasen on rapea suklaapiirakka, oikealla on suklaamoussetorttu. 
Päällä vatkattua kuohukermaa ja raastettua suklaata.

1 kommentti: