maanantai 26. maaliskuuta 2012

Suklaarulla

Testailin Kotileipuri -kirjan sisältöä. Kuva oli niin houkuttelevan oloinen. Omastani ei aivan sen näköistä tullut, mutta ensikerralla paremmin. Täytteeksi tein erilaisen, kun voi ja kiisseli juoksettuivat...

Pohja:
6 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 maustem. suolaa
2 rkl vettä

Täyte: 
(Tee vähemmän jos ei ole 
tarkoitus laittaa kakun päälle)
4 dl kermaa
200 g suklaata

Päällys:
2,5 dl kermaa
0,5 dl Dansukkerin suklaatäytettä

Paistolämpötila: 225 astetta

Vuoraa 30x40 cm kokoinen uunipelti ja pyöreä noin 24cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele myös alareuna. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sihtaa yhteen vehnä- ja perunajauhot ja kaakao. Vatkaa vaahdolsi keltuaiset, 1dl sokeria, suola ja vesi. Vatkaa valuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Sekoita valkuaisvaahto keltuaisvaihtoon ja kääntele jauhot joukkoon. Kaada 1/3 taikinasta pyöreään vuokaan ja loput uunipellille.

Paista kumpaakin kakkua keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia.

Anna pyöreän kakun vetäytyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kumoa pellillä oleva pohja sokeroidulle leivinpaperille. Peitä kostealla liinalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Anna suklaan hetki jäähtyä ja sekoita se kerman joukkoon.

Täyttäminen:
Levitä täytettä pyöreälle kakkupohjalle. Leikkaa iso pohja 4cm levysiksi soiroiksi. Katkaise yksi soiro ja levitä sen päälle täytettä. Kääri se rullalle ja laita keskelle kakkupohjaa. Levitä muihin soiroihin täytettä ja kääri ne spiraalin muotoon kakun keskustan ympärille. Leikkaa tarvittaessa pyöreä kakkupohja oikean kokoiseksi.

Valmista kuorrute ja tasoita sillä kakun reunat. Tarvittaessa laita myös päälle (niinkun minun versiossani...) jos kääretortusta tulee "ruma"

Koristele oman maun mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti