Pohja:
6 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 maustem. suolaa
2 rkl vettä
Täyte:
(Tee vähemmän jos ei ole
tarkoitus laittaa kakun päälle)
4 dl kermaa
200 g suklaata
Päällys:
2,5 dl kermaa
0,5 dl Dansukkerin suklaatäytettä
Paistolämpötila: 225 astetta
Vuoraa 30x40 cm kokoinen uunipelti ja pyöreä noin 24cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele myös alareuna. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sihtaa yhteen vehnä- ja perunajauhot ja kaakao. Vatkaa vaahdolsi keltuaiset, 1dl sokeria, suola ja vesi. Vatkaa valuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Sekoita valkuaisvaahto keltuaisvaihtoon ja kääntele jauhot joukkoon. Kaada 1/3 taikinasta pyöreään vuokaan ja loput uunipellille.
Paista kumpaakin kakkua keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia.
Anna pyöreän kakun vetäytyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Kumoa pellillä oleva pohja sokeroidulle leivinpaperille. Peitä kostealla liinalla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Anna suklaan hetki jäähtyä ja sekoita se kerman joukkoon.
Täyttäminen:
Levitä täytettä pyöreälle kakkupohjalle. Leikkaa iso pohja 4cm levysiksi soiroiksi. Katkaise yksi soiro ja levitä sen päälle täytettä. Kääri se rullalle ja laita keskelle kakkupohjaa. Levitä muihin soiroihin täytettä ja kääri ne spiraalin muotoon kakun keskustan ympärille. Leikkaa tarvittaessa pyöreä kakkupohja oikean kokoiseksi.
Valmista kuorrute ja tasoita sillä kakun reunat. Tarvittaessa laita myös päälle (niinkun minun versiossani...) jos kääretortusta tulee "ruma"
Koristele oman maun mukaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti