sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Tiramisu Blanco

Tällä reseptillä osallistuin Leivontafoorumin maaliskuun haasteeseen! Ja sijoituinkin jaetulle 1:s sijalle! Mahtavaa, tuli ihan puskista! Lisäsin loppuun saamani kommentit.

Tiramisu Bianco on erittäin kaloripitoinen leivonnainen joka on erittäin suosittu Italian Veronassa.

Tiramisu Kreemi:
7 Keltuaista (150g)
150 g tomusokria
400 g Mascarbone-juustoa
8 valkuaista
250 g sokeria

Savoijilainen kakkupohja:
4 munaa
2 keltuaista
125 g sokeria
90 g vehnäjauhoja

Kahvi-Sokeriliemi
30 g pikakahvia
4 dl vettä
200 g sokeria

Paahdetut mantelilastut:
300 g mantelilastuja
jauhettua vaniljaa
appelsiininkukkavettä
sokerilientä

Kakkupohja: Valmista savojilainen kakkupohja genovolaisen kakkupohjan tapaan, eli mittaa sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa vesihauteessa (+37 astetta) munasokerivaahto kuohkeaksi ja niin, että vatkaimista jää hetkeksi jälki vaahtoon. Kaada joukkoon sihvilöity jauho ja nostele se lastan avulla vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 20cm vuokaan. Paista noin 200 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi osaksi.

Tiramisu kreemi: Vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarbone juusto. Vatkaa lopuksi valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä aineet lastalla nostaen.

Kahvi-sokeriliemi: Kiehauta sokeri ja vesi. Kaada joukkoon pikakahvi. Anna hetken jäähtyä ennen kakun kokoamista

Pane sokerikakku rengasmuottiin tai laita reunuskalvo tueksi. Kostuta pohja kahvi-sokeriliemellä ja levitä päälle kreemiä. Toista sama toisen kakkulevyn kanssa. Nosta päälimmäiseksi kolmas kakkulevy ja kostuta se. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin kohmettumaan. Ota reunuskalvo pois kakun ympäriltä ja kaada loput kreemistä kakun päälle ja reunoille.

Mantelilastut:Levitä lastut pellille ja pirskottele appelsiinikukkavettä ja sokerilientä joka on maustettu vaniljalla päälle. Paahda manteleita grillivastuksen alla.

Koristele kakku manteleilla!

Kommentit:

-Kakkuvadin kaunotar! Paksut Savoijin keksit turpoavat kosteudesta ja usein siksi harhauttavat kakun syöjää arvelemaan kakkupohjan käytöstä. Jos ja kun sitä käytetään, niin se revitään palasiksi ja asetellaan vuokaan keksivaikutelman aikaan saamiseksi.

-ehdoton suosikki ja nähty paljon vaivaa niin reseptin löytämiseen kuin toteutukseen

-hauska idea

-Ahh, tätä kun saisin nyt reilun palan kahvin kera, kaloreista viis! Mehevän näköinen, ei voi olla kuin hyvää!
-Kauniisti kuorrutettu ja koristeltu.

-Näyttää minusta ylikostealta, mutta en tiedä onko tarkoitus?
Ohjeen 4 dl kostutetta en kokonaan itse käyttänyt ja en sitä kokonaan suosittele käytettäväksi. Eli fiilispohjalta!

-Kaunis kakku ja makea

-Herkullista! Tiramisulla ei voi epäonnistua.

-kiva stoori ja kaunis kuva, varma kaloripommi

-Näyttää todellakin syntisen hyvältä ja mehukkaalta.

-Näyttää suussasulavalta ja herkulliselta! Upea ulkonäkö ja mielenkiintoinen sekä alkuperää kunnioittava resepti. Hieno paneutuminen haasteeseen!

-Kaikki lempparimaut yhdessä kakussa. Varsinkin kakkupalan kuva houkuttelee hakemaan lusikan ja maistamaan!!

-Uudenlainen ohje, hyvä kuva.

-Niin herkullisen oloinen kakku. Kiva, yksinkertainen koristelu. uusi tuttavuus.

-Tiramisu on herkkua ja tämä kakku vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen kakku, valaisua muuttamalla hieman vastaisemmaksi
    siitä tulisi "Tappavan hyvän näköinen".

    VastaaPoista