lauantai 9. kesäkuuta 2012

Saksalainen juustokakku

Muutama kuukausi sitten oli Leivontafoorumilla haasteena tehdä eri maiden tunnettuja leivonnaisia. Pullahiiri teki Saksalaista juustokakkua ja nyt päätin testata sitä! Pienin muutoksin tosin! Oli haasteellista etsiä normaaleista kaupoista maitorahkaa, jossa on rasvaa. Kaikki oli 0,3 %. Tiesin jo vanhasta kokemuksesta, että semmoisilla tuotteilla juustokakku halkeilee. Onneksi Rainbowlla oli kermarahkaa, joka vähän pelasti tilannetta!
Vuoka:
20 cm irtopohjavuoka 
tai piirakkavuoka

Pohja:
100g voita
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita tehosekoittimella voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Taputtele pohja vuokaan vehnäjauhojen avulla

Täyte:
500 g maitorahkaa (käytin itse rainbown 
kermarahkaa ja maitorahkaa)
3 kananmunaa
1 sitruunan mehu (1 dl)
1 sitruunan kuori
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki aineet yhteen ja kaada vuokaan. Kypsytä juustokakkua 175 asteessa reipas tunti. Jätä sen jälkeen kakku 15 minuutiksi sammutettuun uuniin jotta se hyytyy. Anna jäähtyä vuoassa ja tarjoile viileänä mansikoiden kanssa!

1 kommentti:

  1. Hieno!
    Olen niin tottunut niihin halkeileviin juustokakkujen pintoihin, että mielestäni se kuuluu asiaan - siitä tunnistaa maukkaan kakun :D

    VastaaPoista