Pohja 22-24 cm vuoalle:
12 LU Bastogne -keksiä (150g)
1 iso Dajm-suklaalevy (n 55g)
75g voita
Täyte:
1/2 dl omenamehua tai
muuta vaaleaa mehua
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata
2 munaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja suklaa. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun itopohjavuokaan. Anna kovettua jääkaapissa.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liota kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensiksi kermavaahto ja sitten nostellen valkuaisvaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti