lauantai 3. joulukuuta 2011

MIssisipiläinen mud pie

Mies pyysi, että tekisin jonkun täyteläisen suklaakakun. Löin hänelle suklaakirjat eteen, ja suklaaunelmia kirjasta tällänen resepti kiikutettiin eteen. Vähän testimielessä meni koko homma ja jänskätti tehdessä mitä se lopputulos onkaan...kaasu uuni ei näimmä oikeen arvosta pysyä päällä jos liekki on alle 3:s tason, joten vähän väliä sai olla sytyttämässä uusiksi. Jännittää pikkasen, mitä se sitten on kohokkaiden kanssa?

Toisen haasteen projektiin teki se, ettei löytynyt mistään suolaamatonta voita! Neljä isoa kauppaa koluttiin läpi ja jouduttiin tyytymään normaalisuolaiseen, ei edes vähäsuolaista ollut. Pitänee muistaa hamstrata pari pakettia joulua varten, jos todella on näin tiukassa voi.

Torttupohja:
225 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
250 g suolatonta voita
25 g hienoa sokeria
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:
175 g suolatonta voita
250 g tummaa ruokosokeria
4 munaa 
4 rkl kaakaojauhoa
150g tummaa suklaata
3,5 dl kahvikermaa
1 tl suklaauutetta
(skibbasin, tän en edes tiedä mistä saisi?!)

Koristeluun:
4,5 dl kuohukermaa 
suklaalastuja

Sihvilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi voikoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmä vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä syvä vuoka. (noin 23 cm halkaisija) Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla ja laita päälle paino. Paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuuttia. Ota paino ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia.

Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa lämmönkestävässä kulhossa ja vatkaa se kahvikerman (ja uutteen kanssa) seokseen.

Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy. Kaasu uunissa täytteen pinnalle tuli kovempi kerros ja annoin vielä sen jälkeen hetken olla. Oli aika hankala arvioida milloin kakku olisi mudpiemäisesti kypsä, muttei liian kypsä.

Anna tortun jäähtyä täysin ja koristele vatkatulla kermalla ja suklaalastuilla.

Pohjasta tuli ehkä vähän liian kova, koska se oli yhteensä 1,5h uunissa...kaasu uunissa on ominaista, että lämpö tulee pohjasta päin. Onneksi pohja ei sen suuremmin palanut, että sitä pystyi vielä syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti