torstai 18. elokuuta 2011

American style: Kinuskijuustokakku

Idean löysin Bellebaien blogista. Alkuperäinen idea taisi olla Kakkukatrin. Aivan ihana idea ja hyvää juustokakkuahan sieltä tuli :) Jos ensikerralla taas muistaisi ajatella ennen tekemistä niin saisi jotain kauniimpaa ulos...Koko kuvaa kakusta en edes ottanut, kun unohdin näppärästi folion kakun päältä. Mustaksihan se lähes kokonaan muuttui :)


Kinuski:
1 purkki Kondensoitua maitotiivistettä.

Keitä maitotiivistepurkkia 3 tuntia. Lisää välillä vettä kattilaan, koska se höyrystyy keittämisen aikana. Laita valmis maitotiivistetölkki joko kylmään veteen, jos haluat käyttää sen saman päivän aikana tai sitten jääkaappiin jäähtymään.

Kondensoitua maitotiivistettä löytyy yleensä kaupasta Hyla-maitojen kanssa samasta hyllystä. Purkki on metalinen ja venäjänkielinen, mutta päällä lukee "sokeroitu maito" tai "kondensoitu maito".

Pohja:
250 g Digestive keksejä. 
100 g Voita sulatettuna

Leikkaa 24cm vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit murusiksi ja lisää sulatettua voita joukkoon. Painele keksimassa tiiviisti vuoan pohjalle. Käytä apuna vaikka mukia ja lusikkaa.

Keksit voivat olla myös muitakin keksejä, jos Digestive kekseistä ei pidä. Esimerkiksi kaurakeksit ovat yhtä hyviä.

Täyte:
800 g Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa. 
1 pieni purkki smetanaa
1 pieni purkki ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
4 kananmunaa

Valitse tuotteiksi täysrasvaisia tuotteita, ei mitään "vain xx % rasvaa, light, tms. sekoituksia. Jos kakussa ei ole tarpeeksi rasvaa se halkeilee uunissa ja se on vielä kaueamman näköinen. Makukin muuttuu rakeisemmaksi.

Vatkaa tuorejuusto, smetana ja ranskankerma tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri ja munat. Varo vatkaamasta liikaa ilmakuplien takia. Kaada osa täytteestä vuokaan, laita kinuskia väliin ja  kaada loput täytteet vuokaan. Laita päälle vielä kinuskia. Paista kakkua 1 1/2 h uunissa 170 asteessa. Älä unohda foliota kakun päältä! Juusto ottaa herkästi väriä uunissa ja saat esteettisesti "ei-niin-kauniin" -kakun. Sammuta tämän jälkeen uunista virta ja jätä kakku hautumaan 2 tunniksi.

Itsehän näppäränä sulatin kinuskia vain hetken mikrossa, joten se meni klöntteinä juustomassan sekaan. Tasaisemman täytteen saa sulattamalla kinuski lähes juoksevaksi, laittamalla sen pursotuspussiin ja levittämällä tasaisesti väliin. Jos levität myös päälle kinuskia, voi siihen tehdä pieniä kuvioita samalla. (Esimerkiksi hämähänkinseittikuvio voisi olla nätti) Uskoisin sen pysyvän paistamisen jälkeenkin. Itselle jäi tämä testattavaksi seuraavaan kertaan.

Vadelmamelba:

Pakastepussillinen vadelmia (oliskohan 150g ?)
Pari ruokalusikallista tomusokeria
Sitruunamehutiivistettä 

Kiehauta vadelmat hellalla ja laita ne valumaan sihvilän päälle. Painele vadelmat sihvilän läpi niin että siemenet eivät mene kastikkeeseen. Lisää tomusokeri ja sitruunamehu. Jos sokeri paakkuuntuu, sihvilöi se uudelleen. Jos kastike ei tunnu tarpeeksi jämäkältä, voi kastikkeen kiehauttaa uudelleen, jotta se sakeutuu enemmän. Jos melba on aivan vetistä, voi siihen ripauksen lisätä maizenaa, jotta se saisi paremman ryhdin. Jos tarjoilulla ei ole kiire, voi melban laittaa pakastimeen hetkeksi jotta se kohmettuu. Koristelu on helpompaa jämäkämmällä tai kohmeisemmalla melballa. Jos koristelut eivät ole oleellinen, ei uudelleen kiehauttamista, maizenan lisäämistä tai pakastelua tarvitse tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti