keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vanilja-mustikkapiirakka

Mustikoita on pakastin täytenä, kun kerrankin ymmärsin kerätä niitä. Tämä mustikkapiirakka on vaniljanmaulla höystetty. Idean lainasin Kinuskikissalta.


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kardemummaa

Täyte:
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai 3 maustemittaa vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se tasaiseksi massaan. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Itse käytin 24 senttistä irtopohja vuokaa, kun en piirakkavuokia omista :)

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrallaan maitoa. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan. Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Tuoreisiin mustikoihin ei tarvitse niin paljoa perunajauhoja. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti