maanantai 22. elokuuta 2011

Apple pie

Omppujen aika on parhaimmillaan! Sain duunista työkaverilta omenia, ja pitihän niistä tehdä piirakkaa. Panostin vielä omppupiirakkaa yhdellä omenalla kotipihan omenapuusta. Tuli varmasti näin parempi maku :) Valitettavasti omenia oli tällä kertaa niin vähän, etten saanut työkavereille vietyä. Ehkä ensikerralla :(

Taikina:
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokosokeria
150g voita
0,75 dl vettä

Täyte:
1 kg omenia
3 rkl sitruuna mehua
1 dl ruokosokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl vehnäjauhoja
voinokareita

Sekoita jauhot ja sokerit keskenään. Leikkaa voi pieniksi palasiksi ja lisää se jauho-sokeri seokseen. Nypi vähän pehmennyt voi jauhojen sekaan. Lisää vesi taikinaan ja sekoita nopeasti käsin. Laita jääkaappiin vetäytymään 30 minuutiksi.

Kuori omenat ja pilko ne kuutioiksi. Lisää joukkoon sitruunamehu. sekoita yhteen sokerit, kaneli ja vehnäjauho. Kaada seos omenien päälle ja sekoita.

Kauli puolikkaasta taikinasta ympyrän muotoinen piirakan pohja. Taputtele se vuodeltuun piirakkavuokaan. Käytin itse normaalia 22 cm kakkuvuokaa.

Kaada omenat päälle ja kokoa ne hieman keoksi keskelle.

Kauli toinen taikinan palanen pyöreäksi. Paina vuoalla ääriviivat taikinaan, jotta näät että se o noikean kokoinen. Ääriviivat helpottavat myös kuvioiden laittamista taikinaan. Itse leikkasin omenan muotoisella muotilla neljä omenan kuvaa.

Paista piirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 175 asteeseen lopuiksi 45 minuutiksi. Laskin itse piirakan alemmalle tasolle loppuajaksi, ettei piirakan pinta pala liiaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti