tiistai 1. toukokuuta 2012

Banaanijuustokakku

Vappupöytään piti tehdä muutakin kun munkkeja. Resepti on leivonnaisia herkkusuille -kirjasta, pienin muutoksin. Banaani on hyvän makuista ja ollut ajatuksissa testata juustokakkua siitä. Ikävä puoli banaanissa on, että se tummuu. Onneksi tummuminen peittyi aika hyvin muihin aineksiin.


Täyte:
6 liivatetta
200g banaania
0,7 dl appelsiinimehua
300 g tuorejuustoa
110 g sokeria
3 munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa

pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita

Pingota leivinpaperi noin 22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuokaan. Laita liivatteet kylmään veteen likomaan.

Paloittele keksit muruksi, sekoita voisula joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle tasaiseksi ja laita jääkaappiin viilentymään.

Survo banaanit kattilassa soseeksi ja lisää appelsiinimehu joukkoon. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes kiehahtavat. Nosta kattila sivuun ja anna viilentyä.

Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset sekaisin tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma suht kovaksi vaahdoksi. Yhdistä aineet keskenään nostellen.

Liota liivatteet lämpimään banaaniseokseen. Sekoita banaaniseokseen vähän tuorejuusto-kermaseosta jotta lämpötila tasaantuu. Sekoita sitten seokset yhteen ja kaada vuokaan hyytymään. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Koristele oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti