sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Appelsiini-Suklaakakku

Parantelin Maku-lehden kilpailuun tekemääni kakkua ja tästä tuli lähes täydellinen. Taisin tehdä näteimmän kakkuni ever. Tai siis, ulkomuodoltaan nättejä on, mutta nyt oli ensimmäisen kerran niin tasainen kakku kaikin puolin. Kerrokset oli tasaisia, tosin täyttettä tuli alempaan liian vähän. Ensi kerralla punnitsen, kun silmämääräinen ei oikein onnistunut...

Pohja: (20 cm vuokaan)
120 g tummaa suklaata
120 g voita
ripaus suolaa
42 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 keltuaista
5 valkuaista
182 g sokeria
120 g jauhoja

Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri, suola ja suklaa vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon, vatkaa jokaisen keltuaisen välillä hyvin. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, ei marengiksi asti. Yhdistä suklaa vaahto valkuaisvaahtoon nostellen. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi, vältä vatkaamista. Kaada taikina vuokaan, jonka reunoja on korotettu leivinpaperilla. Kaavi taikinaa keskeltä pois reunoille, niin että keskelle jää syvänne. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, riippuen uunista. Tarkasta kypsyyttä välillä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa sen jälkeen se ritilälle jäähtymään.

Suklaakakkupohja on hyvä antaa vetäytyä yö jääkaapissa, sitä on helpompi siten leikata.

Appelsiinimousse:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl appelsiinijugurttia
2 dl kermaa
appelsiinin kuorta
5 liivatetta
tomusokeria
appelsiinimehua
cointreauta

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa jugurtti ja tuorejuusto yhteen. Raasta appelsiininkuori joukkoon. Vatkaa erillisessä kupissa kerma vaahdoksi. Sulata liivatteet kattilassa pienessä tilkassa appelsiinimehua ja cointreauta. Kaada nauhana tuorejuuston sekaan. Nostele kermat appelsiini-tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla tai lisää tarvittaessa appelsiinin kuorta. Nosta jäähtymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Sokerikreemi:
150 g voita
3 dl tomusokeria
appelsiinimehua

Sekoita huoneenlämpöistä voita sähkövatkaimella notkeasi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja appelsiinimehua.
Kuorrute:
Satin ice dark chocolate


Koristele kakku! Minun kakkuni perhoset olivat valkosuklaamassasta. Vähän testailin, mutta ei aivan onnistunut. Taikina oli helppo muotoilla, mutta ei tahtonut kuivahtaa näin nopeassa ajassa.



6 kommenttia:

  1. Hienon kakun olet tosiaan tehnyt. Minua ei kyllä haittaa kerrosten eri paksuudet - oikeastaan hyvin hauska raîdoitus!

    VastaaPoista
  2. On kyllä todella kaunis kakku. Ihan viimeisen päälle tehty. appelsiinimousse on varmasti kivan erillainen täyte. Mitä appelsiini jugurttia käytit? Entäpä mistä tuota satin ice dark chocolate kuorrutetta ostit?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista!

    Igmanin appelsiinijugurttia. Se on ainoa mitä olen löytänyt.

    Satin Icea saa Confetista. Olen testannut nyt vaniljanmakusen ja tämän suklaan, aivan mahtavia tuotteita :)

    VastaaPoista
  4. Ihan aiheesta olet kakustasi ylepä, se on kaunis! Ei minuakaan häiritse täytteen eri määrät -sehän voisi olla suunniteltukin niin :)

    VastaaPoista
  5. Tosi nätti pinta. Itsekin hankin vasta tuota kuorrutetta. =) Toimii myös kivasti sokerimassan kanssa sekoitettuna.
    Kuulostaa hyvältä reseptiltä! Pitääpä laittaa korvan taakse. ;)

    VastaaPoista
  6. Maistuisi edelleen, sillä vielä ei aurinko liiaksi lämmitä !

    VastaaPoista