maanantai 14. toukokuuta 2012

Mango-valkosuklaajuustokakku

Saimme kunnian auttaa Valiota uusien tuorejuustojen kanssa että he saavat muutamat hyvät reseptit heidän omaan reseptipankkiin! Tässä minun versioni Mango-tuorejuustosta

Pohja:
125 g Digestive-keksejä
50 g Valkosuklaata
80 g Valio voi suolaamaton
Kakku:
1/2 dl omena-mehua
5 kpl liivatelehteä
150 g valkosuklaata
2 kpl munaa
200 g Valio mango tuorejuustoa
1 1/4 dl Sokeria
2 dl Valio kuohukerma laktoositon
1 dl mango sosetta
Koristeet:
50 g Valkosuklaata
3 kpl ananaskirsikoita
Pohja:
Murusta keksit ja valkosuklaa tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulannut voi. Tasoita pohja 22 cm leveään irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Kakku:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähytä hetken aikaa. Yhdistä tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi massaksi, niin että sokeri on sulannut joukkoon. Kaada kattilaan omenamehu ja laita lämpenemään liedelle. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne mehuun. Anna hetken jäähtyä ja valuta nauhana tuorejuusto-keltuaisseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele ensiksi kerma tuorejuusto-keltuaisseokseen. Sen jälkeen valkuaiset. Kaada seoksesta puolet vuokaan ja levitä mangososetta väliin. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Kaada loput seoksesta vuokaan ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä vähintään 2-4h jääkaapissa, mieluusti aamuun.

Koristeet
Sulata valkosuklaata ja kaada lusikallinen suklaata leivinpaperille. Vedä lusikalla ylöspäin niin valkosuklaa leviää "lehdeksi". Laita suklaalehdet hetkeksi pakastimeen, jotta ne jähmettyy. Paina lehdet kakunpinnalle. Avaa ananaskirsikoiden lehtiä leveämmäksi ja paina ne kakun pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti