maanantai 22. lokakuuta 2012

Kinkku- ja savulohivoileipäkakut

Tuli extrempore pyyntö tehdä sunnuntaiksi kaksi voileipäkakkua. Ei ollut suurempaa iltaohjelmaa, joten suostuin!
 Kinkkuvoileipäkakku Laktoositon ja gluteeniton.
Savulohivoileipäkakku

Pohja:
Kinkku 2 pkt Pirkka Gluteeniton paahtoleipä
Savulohi 1 pkt Pagenin jätti paahtoleipää

Kostutus:
Kinkku 3 dl kasvislientä
Savulohi 3 dl kalalientä

Täytteet:
320 g kinkkua
80 g kevätsipulia
ruohosipulia
1 pkt yrtti tuorejuustoa
100 g creme francea
pippuria
suolaa

1 paprika
1 prk tuorekurkkusalaattia
100g Creme Francea

350 g savulohta
50 g kaprista
80 g kevätsipulia
1 ptk yritti tuorejuustoa
100 g Creme Francea
pippuria
suolaa

1 prk tuorekurkkusalaattia
100g Creme Francea
50g Remouladea

Kuorrute molempiin yhteensä:
1 prk yrtti tuorejuustoa
150 g creme francea
2 dl vispikermaa vatkattuna
50 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeet:
Kurkkua
Kinkkua
Ruohosipulia
Tilliä
Tomaattia
Salaattia

Omat kommentit:
Ensimmäistä kertaa tein gluteenittomasta leivästä voileipäkakun. Hetken piti jo miettiä mistä ne löytyy kaupasta. Kallista oli mutta niin leipämäistä kun voi vaan olla! Ainoa ero minkä huomasin oli, että leivät oli vähän kuivempia, mutta kostutusta ei mun mielestä tarvinnut normaalia enempää. Kostutus aiheutti, että leivät muuttu vähän "limasiksi", mutta ei niitä sellaisenaan syödäkkään.

Koristelut tulivat ihan päästä vauhdin tiimellyksessä...

1 kommentti:

  1. Ihanat kakkut, tuli nälkä näin työpäivän päätteeksi, tuo ylempi on aivan mahtava

    VastaaPoista