maanantai 12. syyskuuta 2011

Bostonpulla tyyliin...

Ideat on lainattu Leivontafoorumin elokuun haasteen tekijöiltä. Kokeile tätä kotona blogista ideoin koko bostonpulla idean. Ajatus oli saada pistaasipähkinät mukaan, mutta en mitenkään keksinyt mitä sen kanssa sopisi. Mantelimassa ei oikein maistunut itselle. Tähän täytteeksi lainasin Onnelin blogista lainasin idean vaniljakremen tekemiseen itse. Toiseen pullakranssiin tein täytteeksi dallaspulla täytteen.

 Dallaspullaa

Mansikka-vaniljakreme pullaa

Pullataikina:
5,5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
1 1/2 rkl kardemummaa
200g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Aloita lisäämään jauhoja maitoon. Aluksi sekoittamisen voi tehdä puulastalla tai vispilällä. Noin 8 dl jälkeen on parempi sekoittaa taikinaa käsin. 11 dl:n kohdalla lisää sulatettu voi taikinaan. Lisää loput 4-5 dl jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 50 asteeseen. Kun uuni on kädenlämpöinen (ei mene kun muutama minuutti) sammuta lämpö ja laita taikina kohoamaan. Kohoaminen kestää noin 30-40 minuuttia. 
Täyte 1:
100g voita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeainekset
1/2 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Lisää halutessa mantelirouhetta joukkoon.

Täyte 2:
1 ¼ dl täysmaitoa
½ vaniljatanko
30 g munankeltuaista (noin 2 munan keltuaiset)
30 g (noin vajaa 1/2 dl) sokeria
10 g (noin 1 rkl) maissitärkkelystä
5 g (noin 1/2 rkl) margariinia
Laita maito paksupohjaiseen kattilaan ja rapsuta sinne vaniljatangon siemenet. Lisää myös vaniljatangon jämätkin. Kiehauta maito ja jätä se kannen alle maustumaan. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Nouki maidosta vaniljatangon jämät pois ja kaada joukkoon muna-sokeri seos. Lämmitä seosta siihen asti kunnes se alkaa saostumaan. Ota liedeltä pois ja  laita jäähtymään erilliseen astiaan.
 
Lisäksi mansikkahilloa. Toki voi olla marmeladia, pähkinävoita tai jotain muuta mistä pitää.
Kauli puolikkaasta taikinasta suorakaiteen muotoinen palanen. Noin 1cm paksuinen. Levitä täyte ja hillo ja rullaa taikina rullalle. Taittele se voideltuun 24cm irtopohjavuokaan. (Laita leivinpaperi pohjalle ja rasvaa reunat) Leikkaa viiltoja pullaan jotta se asettuu paremmin vuokaan. Voitele ja laita päälle raesokeria. 
Paista 225 asteessa alimmalla levyllä noin 20-30 minuuttia riippuen koosta.
 
Toisesta taikinan osasta tein kierrepullia joita asettelin irtovuoan päälle sen verran kuin mahtui.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti