lauantai 24. syyskuuta 2011

Browniepohjainen juustokakku

Tämä on mun suosikkini tekeleistä! Ihan taivaallista! Pitää vielä hifistellä tätä niin saan täydelliseksi! Nyt oli pohja paksumpi mitä juustotäyte ja se ei esteettisesti sovi silmään sitten ollenkaan :) En suuremmin koristellut, kun en ollut omassa kotona leipomassa! Juustokakku osuus tässä oli myös ihanan pehmeä. Normaalisti uunijuustokakkuihin tulee smetanaa ja ranskankermaa, tähän jugurttia. Sopi täydellisesti! Ohjeen lainasin Suklaata kirjasta, joita on tällä hetkellä Suomalaisessa 5 eurolla. Semmoinen pieni neliön muotoinen paksu kirja, liilan värinen!

Tein tämän 22cm vuoalle. Ehkäpä 20cm olisi parempi, ja brownie pohjaa vähän pienemmäksi. Ohjeen mukaiset määrät sopisivat browniepohjan mukaan 24cm vuokaan ja sitten täytettä pitäisi 1,5 kertaistaa, ehkä joka 2x.
Pohja
120 g voita
120 g tummaa suklaata (itse laitoin talous)
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2,25 dl hienoa sokeria
0,6 dl maitoa

Täyte:
500g tuorejuustoa
(laitoin 250g mascarponea ja 200g valion maustamatonta)
1,5 dl hienoa sokeria
3 munaa
1 dl maustamatonta jugurttia
5 tip vaniljauutetta 
(laitoin sokerina, kun unohtu kaupan kassalle uutteet)

Lämmitä uuni 180 ateeseen. Voitele ja jauhota 22 cm kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Nosta liedeltä ja vatkaa sokeri joukkoon. Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. kaada seos vuokaan ja paista 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 160 asteeseen, kun pohja on valmis.

Vatkaa juusto, sokeri, munat ja vanilja yhteen. Hämmennä mukaan jugurtti. Kaada pohjan päälle ja paista noin 45 minuuttia. Kunnes kakku on keskeltä kiinteää. Itse paistoin 45min ja 10 minuuttia folion alla avonaisessa uunissa vetäytymässä. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin. Itse jäähdytin 3 tuntia ja kakku oli vielä vähän lämmin.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihan mielettömän hyvältä! tätä täytyy yrittää kokeilla joskus. tosin mulla taitaa olla jo aika lista mitä mä sun tekemistä kakuista haluisin kokeilla :P

    VastaaPoista
  2. Jos selviydyn sinne sun tupareihin voin tuoda vaikka tämmösen ja jotain muuta tuparilahjana :)

    VastaaPoista