perjantai 2. syyskuuta 2011

Tuplasuklaamuffinssit

Tämän reseptin bongasin kun tutustuin Namin Pajan blogiin. Omat muffinssini muuttuivat lähinnä leivonnaisiksi, kun jättimuffinssivuoat eivät pysyneet kasassa ilman peltiä. Olisi pitänyt laittaa tuplapaperit :( Tosin epäonnesta onneksi, näteiksi muuttuivat :)


Taikina:
200 g voita
50g taloussuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100g valkosuklaata
100g tummasuklaata

Sulata voi kattilassa ja lisää sinne 50 grammaa taloussuklaata. Anna suklaan sulaa voihin. Itse tein tämän mikron avustuksella. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munasokeri vaahtoon sihvilöitynä jauhot ja maito vuorotellen. Lisää voi-suklaa seos ja sekoita tasaiseksi. Lisää murustettu suklaa. Annostele isoihin vuokiin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tästä taikinasta tuli brunon seepravuoilla 8 isoa. Veikkaisin noin muffinssipellillistä pienempiä.

Täyte:
100g voita
noin 200g tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhoa
50g sulatettua taloussuklaata
liraus maitoa

Tämä meni ihan summissa, pehmeän voin ja tomusokerin sekoitin keskenään. Laitoin suklaan joukkoon ja täydensin makua kaakaojauholla. Laitoin myös lorauksen maitoa, kun tuntui menevän liian tönköksi.

Leikkaa paistetuista muffinsseista kohonnut osa pois. Jaa leikattu osa kahtia.  Pursota täytettä väliin ja laita leikatut osat siiviksi. Toisessa kuvassa pursotin täytettä tasaiseksi leikatulle muffinssille ja laitoin suklaasikarit koristeeksi.

3 kommenttia:

  1. Nää oli aivan liian täyteläisiä :) Meinas verisuoni lohjeta jo puolikkaasta muffinssista :)

    VastaaPoista
  2. Näyttävätpä herkullisilta, aivan pakko kokeilla joskus tuotakin reseptiä :)

    VastaaPoista