perjantai 16. syyskuuta 2011

Kinuski-juustokakku

Idean löysin blogiselauksella. Valitettavasti en muista kenen sivuilta idean lainasin mutta linkkaan sen tähän kunhan löydän. Samoilta sivuilta löysin hiekkakakku koristeluehdotuksen. Samainen ehdotelma oli jo Ullan kirjassa jossa käytettiin simpukka suklaita. Ne on lemppeitani! Oli vain ajan kysymys, kun toteutan kakun niiden ympärille. Valitettavasti tuli myös huomattua, että Lidlin versiot ovat kaukana alkuperäisestä :( Onneksi niitä saa vielä karkkikaupoista järkevällä hinnalla. Kauppojen 5 euroa paketilta on aika suolainen.


Pohja:
Digestiveä
voita
Täyte:
1 prk mascarponea
1 prk kermaa
3 valkuaista
3 liivatetta
2 dl kinuskikastiketta
1-2 rkl baileystä tai muuta vastaavaa

Leikkaa 22cm kokoiseen vuokaan leivinpaperi pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Taputtele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone joukkoon. Kaada joukkoon norona kinuskikastiketta. Sekoita hyvin samalla. Sulata liivatteet kiehautettuun Baileykseen. Valuta norona taikinaan. Vatkaa puhtaassa kupissa valkuaiseks margeniksi. Kaada marengit taikinaan ja sekoita nostellen. Kaada taikina vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Koristelu:

Murusta keksiä kakun pinnalle. Laita vähän vettä piparimassaan ja taputtele muottiin piparimassa. Nosta muotti irti. Laita reunoille simpukkasuklaita ja helmiä.

Itse laitoin kinuskipurkin jämät kakkuun ilman erillistä vatkausta ja sainkin keräillä valuvaa kinuskia pitkin poikin alustaa. Ei oikein leikannut päässä, että todella sehän ei "jähmety". Hain jotain kevyitä marmorikuvioita sillä, se on parempi tehdä erilailla :) Pintakin tuli rosoiseksi tämän takia :( Onneksi piparimuru peittää pahimmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti